ARBETSORT

Stockholm

ARBETSTID

VARAKTIGHET

KONTAKTPERSONER

Chefredaktör LRF Land Lantbruk, LRF Media AB

LRF Media AB

Om företaget

LRF Media är ett dotterbolag till LRF, Lantbrukarnas Riksförbund, och är mediehuset som förstår kraften i jorden och potentialen i det gröna näringslivet. De skapar innehåll som engagerar och tjänster som gör nytta. De driver frågor för en innovativ och växande landsbyggt genom sina varumärken Land, Land Lantbruk, Land Skogsbruk, Lantmannen, ATL, Brid, Agfo, Showroom, Ehandel och Brath.

Land Lantbruk är LRF Medias medlemstidningar som tillsammans med Land Skogsbruk är Sveriges största jord- och skogsbrukstidning. Land Lantbruk når varje vecka 166 000 läsare med oberoende, kvalitativ journalistik från det gröna näringslivet. Under varumärket och redaktionen för Land Lantbruk produceras en printtidning, hemsida samt digitala kanaler såsom poddar, Instagram, Facebook och Linkedin. De har även ett nyhetsbrev som är deras främsta digitala publikation som publiceras varje torsdag. Veckoutskicket innehåller ett unikt innehåll och spaning till medlemmarna som inte återfinns i printtidningen.

Nu söker vi en trygg och erfaren ledare för att leda reaktionen och arbetet med att bibehålla tidningens starka varumärke.

Kort beskrivning av rollen

I rollen som Chefredaktör är ditt ansvar att leda och coacha en kompetent redaktion på 12 personer, bestående av två redaktörer och tio ämnesreportrar. Som chefredaktör ansvarar du för att bibehålla tidningens höga anseende och trovärdighet samt utveckla innehåll som talar till målgruppen, opinionsbildare och branschfolk. Tillsammans med publisher kommer du att representera varumärket gentemot läsare och externa kontakter, exempelvis annonsörer och samarbetsparters.

Chefredaktören har ett operativt produktionsansvar för den redaktionella produkten i samtliga publiceringskanaler samt ett kostnadsansvar utifrån given budget. I rollen kommer du även att generera idéer och implementera nya sätt att arbeta på, för att effektivisera redaktionens arbete genom exempelvis ny teknik och nya mediekanaler.

Krav på erfarenhet/specifik kompetens

 • Relevant akademisk utbildning, inom tex. journalistik, media.
 • Erfarenhet från arbetsledande roll som chefredaktör, redaktionschef, senior redaktör eller reporter.
 • Vana att leda en redaktion.

Personliga egenskaper

 • Tydlig ledare med en varm utstrålning.
 • Stabil och trygg i sig själv.
 • Strukturerad och välplanerad.
 • Lyhörd och pålitlig.
 • Engagerad ledare.
 • Självgående initiativtagare.
 • Inkännande.
 • Diplomatisk och kommunikativ.

Intresserad?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Capasearch, för frågor kontakta Julia Holmén julia.holmen@capasearch.se.

Är du den vi söker?

Om du uppfyller kvalifikationerna och är intresserad av tjänsten är du mer än välkommen att söka. Om du har några frågor kan du kontakta våra medarbetare som är ansvariga för denna tjänst.

Chefredaktör LRF Land Lantbruk, LRF Media AB

Nästan rätt?

Gå med i vårt nätverk så håller vi kontakten inför framtida uppdrag!

Andra tjänster

Embracer Group

Tax Manager, Embracer Group

Embracer group växer och söker nu en Tax Manager med bred erfarenhet inom internationell företagsbeskattning. Mot bakgrund av koncernens decentraliserade modell ligger fokus i rollen på att skapa och bibehålla relationer med CFO på respektive bolag, vilka är utspridda i koncernens alla olika länder

Läs mer
Embracer Group

HR-ansvarig, Embracer Group

Rollen är första HR-funktionen in i bolaget med uppdraget att ta ett helhetsgrepp om HR på moderbolaget med fokus på att upprätta struktur, rutiner och processer för HR-området.

Läs mer
Momentum Software Group AB

Säljare Energi, Momentum Software Group AB

Är du en erfaren och stark säljare som vet hur du bygger förtroende och långsiktiga relationer? Är du dessutom nyfiken på att söka nya utmaningar i ett SaaS-bolag med fokus på fastighet? Då kan den här rollen vara helt rätt för dig.

Läs mer