ARBETSORT

Stockholm

ARBETSTID

VARAKTIGHET

CONTACT

Chefredaktör LRF Land Lantbruk, LRF Media AB

LRF Media AB

Om företaget

LRF Media är ett dotterbolag till LRF, Lantbrukarnas Riksförbund, och är mediehuset som förstår kraften i jorden och potentialen i det gröna näringslivet. De skapar innehåll som engagerar och tjänster som gör nytta. De driver frågor för en innovativ och växande landsbyggt genom sina varumärken Land, Land Lantbruk, Land Skogsbruk, Lantmannen, ATL, Brid, Agfo, Showroom, Ehandel och Brath.

Land Lantbruk är LRF Medias medlemstidningar som tillsammans med Land Skogsbruk är Sveriges största jord- och skogsbrukstidning. Land Lantbruk når varje vecka 166 000 läsare med oberoende, kvalitativ journalistik från det gröna näringslivet. Under varumärket och redaktionen för Land Lantbruk produceras en printtidning, hemsida samt digitala kanaler såsom poddar, Instagram, Facebook och Linkedin. De har även ett nyhetsbrev som är deras främsta digitala publikation som publiceras varje torsdag. Veckoutskicket innehåller ett unikt innehåll och spaning till medlemmarna som inte återfinns i printtidningen.

Nu söker vi en trygg och erfaren ledare för att leda reaktionen och arbetet med att bibehålla tidningens starka varumärke.

Kort beskrivning av rollen

I rollen som Chefredaktör är ditt ansvar att leda och coacha en kompetent redaktion på 12 personer, bestående av två redaktörer och tio ämnesreportrar. Som chefredaktör ansvarar du för att bibehålla tidningens höga anseende och trovärdighet samt utveckla innehåll som talar till målgruppen, opinionsbildare och branschfolk. Tillsammans med publisher kommer du att representera varumärket gentemot läsare och externa kontakter, exempelvis annonsörer och samarbetsparters.

Chefredaktören har ett operativt produktionsansvar för den redaktionella produkten i samtliga publiceringskanaler samt ett kostnadsansvar utifrån given budget. I rollen kommer du även att generera idéer och implementera nya sätt att arbeta på, för att effektivisera redaktionens arbete genom exempelvis ny teknik och nya mediekanaler.

Krav på erfarenhet/specifik kompetens

 • Relevant akademisk utbildning, inom tex. journalistik, media.
 • Erfarenhet från arbetsledande roll som chefredaktör, redaktionschef, senior redaktör eller reporter.
 • Vana att leda en redaktion.

Personliga egenskaper

 • Tydlig ledare med en varm utstrålning.
 • Stabil och trygg i sig själv.
 • Strukturerad och välplanerad.
 • Lyhörd och pålitlig.
 • Engagerad ledare.
 • Självgående initiativtagare.
 • Inkännande.
 • Diplomatisk och kommunikativ.

Intresserad?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Capasearch, för frågor kontakta Julia Holmén julia.holmen@capasearch.se.

Är du den vi söker?

Om du uppfyller kvalifikationerna och är intresserad av tjänsten är du mer än välkommen att söka. Om du har några frågor kan du kontakta våra medarbetare som är ansvariga för denna tjänst.

Chefredaktör LRF Land Lantbruk, LRF Media AB

Nästan rätt?

Gå med i vårt nätverk så håller vi kontakten inför framtida uppdrag!

Andra tjänster

Nordic Finance

Head of IT, Nordic Finance

Nordic Finance är branschledande inom företagsfinansiering i Sverige och utmanar de traditionella bankerna genom ett innovativt och modernt sätt lösa leasingfinansiering. Nordic Finance fokusera på flexibilitet, snabbhet och att tar hänsyn till varje kunds unika förutsättning.

Läs mer
Familjens jurist

Kontorschef Helsingborg, Familjens jurist

Familjens Jurist söker resultat- och affärsorienterad Kontorschef i Helsingborg. Familjens Jurist är Sveriges största juristbyrå med cirka 400 medarbetare. Med sin

Läs mer
Testfreaks

Project Manager Content Operations, Testfreaks

TestFreaks is a leading B2B provider of solutions for Ratings & Reviews, Questions & Answers, Business Insight and Market Intelligence. We work with international m

Läs mer