ARBETSORT

Stockholm

ARBETSTID

VARAKTIGHET

CONTACT

Customer Director Park, Solkompaniet

Solkompaniet ab

Om bolaget

Solkompaniet är Sveriges marknadsledare inom solel till företag. I över 10 år har vi drivit branschen framåt och ändå har vi bara börjat. För att ge solelen sin rättmätiga plats i energimixen är det nu dags att börja tänka större. Därför vill vi nu bygga riktigt stora solelparker och för det behöver vi ett dedikerat team för installation och konstruktion.

Som en del av Solkompaniet kommer du vara med på en fantastisk tillväxtresa där vi under kommande år går från cirka 450 miljoner till en miljard i omsättning. Om 5 år väntas parksatsningen omsätta 5 MDKR. Inom bara några år kommer den installerade effekten av våra parker mångdubbla den totala effekt som hitintills installerats i Sverige. Vi arbetar med landets största projekt och bland dina kollegor finns branschens främsta experter. Med våra olika förmågor kompletterar vi varandra för att ge kunderna bästa tänkbara kvalité.

Nu söker vi en Customer Director för att sälja och projektleda kundens resa inom solparker.

Om rollen

Solkompaniet erbjuder EPC av solparker till markägare/investerare både nationellt och internationellt. Kunderna är stora institutioner, liksom företag eller andra investerare. Nu söker affärsområdet en Customer Director för att hantera den stora efterfrågan.

Ditt övergripande fokus kommer vara att hantera ett större antal kunder som vill bygga solparker. Det är en senior relationsdriven roll där du både måste kunna förhandla och hitta bästa affärsmodellen för respektive kund, men det är också en roll som kräver stor förmåga att orkestrera många olika kompetenser för att möta kundens behov samt vara rådgivande i dessa komplexa projekt.

Rollens främsta arbetsuppgifter och ansvarsområden:

 • Förhandla och utveckla kunderbjudandet (nya affärsmodeller, prissättning, villkor, fördela risk etc.) som skapar värde för både kund och Solkompaniet.
 • Utveckla och effektivisera investerarens kundresa inom EPC.
 • Etablera och utveckla strategiska samarbeten mot nya och befintliga kunder, vilket innebär att boka och genomföra möten, förhandla avtal (ofta tillsammans med jurister), göra affärsavslut. Rollen innebär också att följa upp och löpande uppdatera status för kundens projektportfölj.
 • Projektleda parkaffärerna och vara den sammanhållande länken mot kunden för att kunna svara på frågor och informera tillbaka till kunden i projekten.

Rollen rapporterar till Affärsområdeschef Park.

Personliga egenskaper

 • Affärsmässig med tydlig målstyrning.
 • Resultatinriktad med förmåga att hålla i multipla projekt och många människor i loop samtidigt.
 • Relationsbyggare, med stark förmåga att förankra internt, likväl som bygga relationer med externa stakeholders.
 • Bra på att förhandla med olika intressenter och få ihop avtal med kunden.
 • Nyfiken, orädd att testa och van att hantera hög grad av osäkerhet.
 • Förtroendeingivande och trygg person med hög stresstålighet.
 • Prestigelös teamspelare med förståelse för helheten.
 • Teknisk förståelse för att skapa förtroende hos kunderna.

Krav på erfarenhet/specifik kompetens

 • Minst 8 års erfarenhet från liknande uppdrag (affärsutvecklare, teknisk säljare, projektledare, customer relations).
 • Erfarenhet från infrastrukturprojekt, byggbranschen eller vindkraftsprojekt i minst 100-miljonersklassen (med förståelse för projekten gällande myndigheter, SPV, tillstånd och liknande aspekter).
 • Dokumenterad erfarenhet av relationer på C-level.
 • God erfarenhet av komplex förhandling och avtalsskrivning.
 • Goda kunskaper i både svenska och engelska.
 • Akademisk examen.
 • B-körkort.

Meriterande:

 • Erfarenhet från elmarknaden, energi- eller vindbranschen.
 • Kunskap inom PPA, power purchase agreement.
 • Kunskap inom energisystem.
 • Erfarenhet av tidigare institutionella investerare.

Varför Solkompaniet?

Du kommer vara med på en fantastisk tillväxtresa där Solkompaniet under kommande år går från 440 miljoner till över en miljard i omsättning. Vi jobbar med landets största projekt och bland dina kollegor finns branschens främsta experter. Med våra olika förmågor kompletterar vi varandra för att ge kunderna bästa tänkbara kvalité. Vi bryr oss. Om våra kunder, varandra och branschen. Vi bygger det hållbara samhället – tillsammans.
Under Solkompaniets tak ryms markutveckling, konsultverksamhet, utbildning, grossist, installation och service. Det innebär otaliga synergieffekter för vår affär och stora utvecklingsmöjligheter för dig. Vi har stora ambitioner för vår väg framåt och vet att rätt team är en förutsättning för att lyckas. Därför värnar vi om våra medarbetare och har som mål att vara branschens bästa arbetsgivare.


Är du den vi söker?

Om du uppfyller kvalifikationerna och är intresserad av tjänsten är du mer än välkommen att söka. Om du har några frågor kan du kontakta våra medarbetare som är ansvariga för denna tjänst.

Customer Director Park, Solkompaniet

Nästan rätt?

Gå med i vårt nätverk så håller vi kontakten inför framtida uppdrag!

Andra tjänster

Nordic Finance

Head of IT, Nordic Finance

Nordic Finance är branschledande inom företagsfinansiering i Sverige och utmanar de traditionella bankerna genom ett innovativt och modernt sätt lösa leasingfinansiering. Nordic Finance fokusera på flexibilitet, snabbhet och att tar hänsyn till varje kunds unika förutsättning.

Läs mer
Familjens jurist

Kontorschef Helsingborg, Familjens jurist

Familjens Jurist söker resultat- och affärsorienterad Kontorschef i Helsingborg. Familjens Jurist är Sveriges största juristbyrå med cirka 400 medarbetare. Med sin

Läs mer
Testfreaks

Project Manager Content Operations, Testfreaks

TestFreaks is a leading B2B provider of solutions for Ratings & Reviews, Questions & Answers, Business Insight and Market Intelligence. We work with international m

Läs mer