ARBETSORT

Stockholm

ARBETSTID

VARAKTIGHET

KONTAKTPERSONER

Senior projektledare, Stockhoms stift, Svenska kyrkan

Stockhoms stift, Svenska kyrkan

Vill du bidra till att bevara och underhålla ett omistligt kulturarv? Har du gedigen erfarenhet av projektledning inom fastighetsförvaltning och vill arbeta med ett varierat fastighetsbestånd? Trivs du i en roll där du får dela med dig av din expertis till våra församlingar och pastorat? Då kanske det här projektet, där vi söker en byggnadsingenjör till Stockholms Stift, är något för dig!

Kort om Stockholms stift

Stockholms stift sträcker sig från Össeby i norr till Botkyrka i söder och från Djurö-Möja-Nämdö i öster till Adelsö-Munsö i väster. Stiftet bildades 1942 och är det yngsta men också till medlemsantalet största av Svenska kyrkans tretton stift. Här finns en mångfald av kulturell bakgrund, religionsutövning, sociala förhållanden, samlevnadsformer och kulturutbud. Strax under en miljon av invånarna i stiftet är medlemmar i Svenska kyrkan. 

Arbetet på stiftskansliet är organiserat enligt processmodell och leds av en direktor och en biträdande direktor. Stiftskansliet har cirka 50 anställda som från och med september 2022 arbetar i aktivitetsbaserat kontor i helt nyrenoverade Sankt Jacobsgården invid S:t Jacobs kyrka vid Kungsträdgården. 

Om tjänsten

Kyrkan är inne i ett spännande och utmanande förändringsarbete i syfte att säkerställa en god och hållbar förvaltning av kyrkobyggnader och övrigt fastighetsbestånd för framtiden. Som en del av detta arbete söker Stockholms stift en byggnadsingenjör med inriktning mot bygg och fastighetsbranschen som har stor erfarenhet av rollen som senior projektledare.

Stockholms stift är organiserat i 53 församlingar och pastorat där varje församling är sin egen juridiska person och därmed äger sina egna kyrkor, kapell och sitt övriga fastighetsbestånd. Totalt omfattar fastighetsbeståndet över 1000 byggnader med tillhörande mark.

En specialrekryterad projektgrupp kommer att arbeta med uppdraget att stötta samtliga församlingar i Stockholms stift med att upprätta vård- och underhållsplaner för såväl skyddade kyrkor och kapell som andra byggnadsverk.

Som projektledare är det du som ansvarar för att leda och driva det arbetet i mål. Projektgruppen kommer att arbeta i nära samverkan med processgruppen för fastighet och kulturarv inom stiftskansliet.

Allt arbete baseras på vår värdegrund: Församlingen i fokus – Styrkan sitter i gruppen – Aktivt medarbetarskap. Som stöd i vårt arbete använder vi digitala verktyg i stor utsträckning, vi har digitaliserat arbetsmaterial, arbetar och samverkar i Microsoft 365.

I tjänsten ingår bland annat följande arbetsuppgifter:

 • Att i rollen som projektledare leda och driva projektgruppen om totalt fyra personer (denna roll, ytterligare en byggnadsingenjör samt två byggnadsantikvarier). I rollen som projektledare ansvarar du för upphandling av eventuellt ytterligare konsultbehov.
 • Att utföra statusbesiktningar i syfte att leverera vårdprogram och kostnadsberäknade underhållsplaner digitalt. Aktivt själv medverka och informera församlingarna i framdriften av projektarbetet.
 • Att skapa engagemang för långsiktig underhållsplanering och i samverkan med församlingar och pastorat samla in nödvändig dokumentation som krävs för projektarbetet.

Vi söker dig som

 • Vill leda detta projekt samt delta i utformningen av den kommande projektgruppen.Har en god samarbetsförmåga, arbetar strukturerat och levererar enligt tidplan.
 • Är en kommunikativ teamspelare med stort inre driv som vill vara del av en energifylld arbetsgrupp präglad av kompetens och arbetsglädje.
 • Har minst 8 års arbetslivserfarenhet varav minst 5 år i rollen som projektledare.
 • Är trygg i rollen som projektledare och har stor vana att leda projekt.
 • Har studerat till minst högskoleingenjör eller motsvarande förvärvad kunskap genom arbetslivserfarenhet eller yrkesutbildningar.

Kompetenskrav:

 • Kunskap om branschspecifika regelverk.
 • Kunskap om digitala stödsystem för fastighetsförvaltning och underhållsplanering.
 • God vana av arbete i Officepaketet.

Meriterande men inte ett krav

 • Kunskap om kulturmiljölagen och erfarenhet av kulturhistorisk bebyggelse.
 • Arbete i förtroendevaldledda organisationer.

Stockholms stift strävar efter mångfald och en jämn könsfördelning bland de anställda. Organisationen vill välkomna människors olikheter och värderar dessa positivt. Vi arbetar aktivt med ledarskap och medarbetarskap samt förebyggande med arbetsmiljö- och trivselfrågor och erbjuder våra medarbetare bland annat friskvårdsbidrag och årsarbetstid.

Rekryteringsprocess

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. I slutskedet kommer vi att ta in referenser från dem som går vidare i processen.  

Tillträde: Innan sista mars 2023 eller enligt överenskommelse. 

Sista ansökningsdag: 19 december 2022

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Lön: Enligt överenskommelse  

Placering: Sankt Jacobsgården invid Kungsträdgården i centrala Stockholm 

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Michael Yhr, processledare via mail: michael.yhr@svenskakyrkan.se eller Linn Wiessner, rekryteringskonsult på mobil: 072-353 02 15

Skicka din ansökan till: stockholmsstift.rekrytering@svenskakyrkan.se i form av ett CV och personligt brev. Obs skriv ”byggnadsingenjör/projektledare” i ämnesraden. Vi vill ha din ansökan senast 19  december 2022.

Välkommen med din ansökan! 

Är du den vi söker?

Om du uppfyller kvalifikationerna och är intresserad av tjänsten är du mer än välkommen att söka. Om du har några frågor kan du kontakta våra medarbetare som är ansvariga för denna tjänst.

Senior projektledare, Stockhoms stift, Svenska kyrkan

Nästan rätt?

Gå med i vårt nätverk så håller vi kontakten inför framtida uppdrag!

Andra tjänster

Projektledare, SOS Barnbyar

Vi söker nu en projektledare till marknadsteamet som brinner för att vara med och bygga SOS Barnbyars varumärke. Ditt övergripande ansvar kommer vara att driva, planera och följa upp aktiviteter och kampanjer med stort fokus på varumärke och insamling.

Läs mer
Stockhoms stift, Svenska kyrkan

Senior projektledare, Stockhoms stift, Svenska kyrkan

Vill du bidra till att bevara och underhålla ett omistligt kulturarv? Har du gedigen erfarenhet av projektledning inom fastighetsförvaltning och vill arbeta med ett varierat fastighetsbestånd?

Läs mer
Stockhoms stift, Svenska kyrkan

Byggnadsantikvarie, Stockhoms stift, Svenska kyrkan

Vill du bidra till att bevara och underhålla ett omistligt kulturarv? Har du erfarenhet av byggnadsvård och antikvariska material och metoder? Då kanske det här projektet, där vi söker en byggnadsantikvarie till Stockholms Stift, är något för dig!

Läs mer