ARBETSORT

ARBETSTID

VARAKTIGHET

CONTACT

Tax Manager, Embracer Group

Embracer Group

Om bolaget:

Europas största gamingbolag Embracer Group AB är en global grupp av entreprenörsdrivna företag i spel- och underhållningsindustrin, noterade på Nasdaq Stockholm. Med en decentraliserad modell ser de till att ge både entreprenörer och kreatörer resurserna de behöver för att realisera sin fulla potential. Kulturen kan beskrivas som entreprenöriell, framåtlutad och snabbfotad där varje person bär ett stort eget ansvar och ”laget gäller framför jaget".

Gruppen har under de senaste åren vuxit enormt både organiskt och genom förvärv och planerar att fortsätta sin tillväxt. Inom koncernen finns idag över 15 000 anställda i fler än 40 länder. Huvudkontoret ligger i Karlstad och moderbolagets anställda (ca 50 medarbetare) är placerade både i Karlstad och Stockholm.

Om rollen: 

Embracer group växer och söker nu en Tax Manager med bred erfarenhet inom internationell företagsbeskattning. Mot bakgrund av koncernens decentraliserade modell ligger fokus i rollen på att skapa och bibehålla relationer med CFO på respektive bolag, vilka är utspridda i koncernens alla olika länder. I rollens ansvar ligger att hålla sig uppdaterad om utvecklingen på skatteområdet, hantera skatterisker och supportera grupens alla bolag i frågor rörande skatt. Detta görs genom självständig rådgivning och projektledning i frågor bland annat rörande M&A, strukturering, finansiering och cash management. Därutöver kommer Tax Manager tillsammans med Global Head of Tax agera kontrollfunktion för gruppen som helhet avseende skatt.

 Rollen innebär ett visst antal resor/år till bolag världen över och till huvudkontoret i Karlstad.

Om dig:

Du har en juristexamen och minst 8 års erfarenhet av arbete med internationell företagsbeskattning. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet från advokatbyrå eller revisionsbyrå men också flera års erfarenhet från ett eller flera multiinternationella bolag (gärna med svenskt moderbolag). Om du har en bred grund från många olika delar inom skatterätten är det en klar fördel.

Vid sidan av kunskap om den internationella företagsbeskattningen är den svenska företagsbeskattningen meriterande. Du är van vid att leda projekt och är flytande i tal och skrift i svenska och affärsengelska (tal och skrift). Då den globala skattefunktionen inom Embracer Group fortfarande är under uppbyggnad attraheras du av att få vara med i uppbyggnadsfasen av funktionen. 

Det är också meriterande om du har erfarenhet av förvärv och tillväxtbolag. Som person är du en driven och social relationsbyggare. Du tar gärna egna initiativ men är också prestigelös nog att kunna be om hjälp. Du är teamorienterad och trivs med att serva andra. Slutligen ser vi gärna att du är den perfekta kombinationen av noggrann, strukturerad och flexibel. Du månar ordning och reda samtidigt som du trivs med att jobba agilt och är bra på att jobba om prioriteringarna för att komma i mål med uppgiften.

Är du den vi söker?

Om du uppfyller kvalifikationerna och är intresserad av tjänsten är du mer än välkommen att söka. Om du har några frågor kan du kontakta våra medarbetare som är ansvariga för denna tjänst.

Tax Manager, Embracer Group

Nästan rätt?

Gå med i vårt nätverk så håller vi kontakten inför framtida uppdrag!

Andra tjänster

Embracer Group

Group Accountant, Embracer Group

Embracer Group söker nu ytterligare en person till finansteamet i Karlstad. Teamet är indelat i tre ben; financial control, business control och onboarding där du kommer ingå i financial control delen.

Läs mer
IVC Evidensia

Business Developer, IVC Evidensia

Vill du arbeta i ett av Sveriges snabbast växande bolag? IVC Evidensia är Europas ledande leverantör av veterinärvård baserad i 20 länder. Bolagets ambition är att tillhandahålla djursjukvård i världsklass och vara Europas mest attraktiva arbetsgivare inom djursjukvård.

Läs mer
Capasearch

Search Consultant, Capasearch

Just nu växer vi och vill utvecklas tillsammans med andra affärsdrivna, nyfikna och härliga människor som precis som vi alltid gör det lilla extra värdeskapande för kunder och kandidater. Vi är ute efter dig som vill vara i en roll där både ditt skarpa affärssinne och dina sociala förmågor kommer till sin rätt!

Läs mer