LOCATION

ARBETSTID

VARAKTIGHET

CONTACT

Tjänsten är tillsatt

Internal Control Coordinator – Embracer Group

Embracer Group

Om bolaget

Embracer Group är en global koncern av entreprenörsdrivna företag i spel- och underhållningsindustrin noterat på Stockholmsbörsens Large Cap. Med huvudkontor i Karlstad har Embracer Group mer än 15 000 medarbetare i över 40 länder och en historik av såväl organisk som förvärvad tillväxt.

Koncernen skapar spel och underhållning för en global marknad, genom bland annat sina varumärken Sagan om Ringen, Tomb Raider, Dead Island, Goat Simulator, Ticket to Ride, Sudoku.com. Embracers verksamheter är fördelade på fyra olika segment: PC/Console, Mobile, Table top och Entertainment & Services.

Om rollen

Embracer Group söker nu ytterligare en engagerad Internal Control Coordinator som kommer att arbeta med intern styrning och kontroll. Idag har ramverket för intern kontroll störst fokus, men inte uteslutande, på ICFR (internal control over Financial Reporting) och GITC (general IT controls). I rollen kommer du, tillsammans med nuvarande Group Internal Control Coordinator, vara en del av att utveckla och anpassa ramverket till att hantera andra relevanta riskområden. Du, som en del i Embracers globala team, kommer att vara viktig för att driva och utveckla den interna kontrollfunktionen, och för att säkerställa att ramverket är effektivt, att lagar och regler följs, samt att risker hanteras och rapportering är tillförlitlig.

Moderbolagets processägare är, liksom de operationella gruppernas ansvariga för intern kontroll, viktiga stakeholders för denna roll, liksom ledning och styrelse. En av dina viktigaste uppgifter är att på ett smidigt sätt stötta bolagen inom koncernen att utvecklas med ramverket samt att tillse att kontroller utförs och att risker hanteras i linje med Embracers intention.

Rollen kan utgå ifrån Karlstad, Stockholm, Örebro eller närliggande stad med resor till Karlstad. Du kommer jobba nära och rapportera till Group Internal Control Coordinator. 

Exmpel på ansvarsområden och arbetsuppgifter:

  • Vidareutveckla ramverket för intern kontroll samt genomföra riskbedömningar.
  • Dokumentation av nyckelprocesser och interna kontroller.
  • Testning av design och effektivitet av interna kontroller.
  • Analysera, sammanställa och rapportera resultat från interna kontroller.
  • Följa upp på åtgärdsplaner och ge coachning för riskmitigering.
  • Agera stöd och bollplank för att förbättra processer och ge vägledning inom området intern styrning och kontroll.
  • Utveckla koncernens nätverk för intern kontroll för att få utväxling av dess fulla potential, samt öka medvtenheten om risk och intern kontroll inom koncernen.
  • Delta vid implementering av ramverket för intern kontroll i nya enheter inom koncernen.
  • Stärka och utveckla befintliga processer, utvärdera befintliga verktyg och behov av ett system för intern kontroll.

Din kompetens och erfarenhet

Du har relevant akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande. Därutöver har du minst 5 års erfarenhet från liknande arbete på byrå och/eller bolag samt  tidigare erfarenhet inom intern kontroll för finansiell rapportering (ICFR). Generell förståelse och kunskap för IT-kontroller är ett krav och det är meriterande om du har erfarenhet från en större internationell koncern med kunskap om Nasdaqs riktlinjer för intern styrning och kontroll. Det är även meriterande med erfarenhet inom ramverken COSO och SOX samt analysverktyg och system såsom exempelvis Power BI. Du är trygg med Excel och PowerPoint. Det är ett krav att du kan uttrycka dig mycket väl i både tal och skrift på svenska och engelska (koncernspråket är engelska).

Om dig som person

Vi värdesätter dina personliga egenskaper, ditt driv och din nyfikenhet. Vi söker dig med ett metodisk och strukturerat arbetssätt som kan dokumentera och slutföra saker på ett effektivt sätt. Du är social, bygger relationer och trivs med att jobba i team. För att trivas hos Embracer behöver du ha ett flexibelt förhållningssätt och gilla att arbeta i en föränderlig miljö. Vi uppskattar självgående initiativtagare som är ödmjuka nog att kunna be om hjälp och som kommunicerar rakt och tydligt. Du är modig och har integritet i ditt uppdrag samtidigt som du är lyhörd och visar förståelse för andra.

Frågor besvaras av rekryteringskonsulten Julia Holmén, julia.holmen@capasearch.se, 070-758 16 87.

Är du den vi söker?

Om du uppfyller kvalifikationerna och är intresserad av tjänsten är du mer än välkommen att söka. Om du har några frågor kan du kontakta våra medarbetare som är ansvariga för denna tjänst.

Tjänsten är tillsatt

Internal Control Coordinator – Embracer Group

Nästan rätt?

Gå med i vårt nätverk så håller vi kontakten inför framtida uppdrag!

Andra tjänster

Indutrade AB

Business Area Head of People, Indutrade AB

Har du gedigen erfarenhet och en stark drivkraft för att leda HR-frågor och att forma en HR-strategisk agenda? Då kan rollen som Head of People för ett av Indutrade

Läs mer
Indutrade AB

Business Area Coordination & Communication, Indutrade AB

Indutrade is an international technology and industrial group that develops and acquires companies characterized by high technical expertise and an ability to build

Läs mer
Indutrade AB

Head of Sustainability Business Area Infrastructure and Construction, Indutrade AB

Indutrade is an international technology and industrial group that develops and acquires companies characterized by high technical expertise and an ability to build enduring, close relationships with customers and suppliers.

Läs mer