27 maj 2020

Att leda i kristider - med Victoria Thore

I kristider som dessa sätts ledarskapet på prov på ett sätt som det troligen inte gjorts tidigare. Ett gott och tydligt ledarskap kommer vara avgörande för hur företag tar sig igenom krisen. Vi har pratat med tre ledarförebilder vi har haft förmånen att arbeta med för att få deras bild över vad ledarskap i kristider är, och vad det kan innebära i framtiden. Först ut är Victoria Thore, VD på Familjens Jurist. Victoria har en lång ledarskapserfarenhet och har tidigare bland annat varit VD för Ikano Försäkring och koncernmarknadschef på Nordnet.

Vi har utgått från vad som kännetecknar en duktig ledare, hur en duktig ledare agerar i kris, vad Victoria gjort annorlunda den senaste tiden och om hon upptäckt något nytt om sig själv.

"Jag uppskattar att den förändring bolaget gjort på bara några månader normalt sett hade tagit betydligt längre tid."

Victoria Thore, VD på Familjens Jurist

Victoria har en lång ledarskapserfarenhet och har tidigare bland annat varit VD för Ikano Försäkring och koncernmarknadschef på Nordnet.

Covid-19 har inneburit en “framspolad strategi”

På Familjens Jurist har man haft som strategi att ställa om till mer digitala möten, vilket är naturligt för medarbetare och kunder över hela Sverige. Victoria uppskattar att den förändring bolaget gjort på bara några månader normalt sett hade tagit betydligt längre tid.

Kollegorna på Familjens Jurist träffas nästan mer idag än tidigare. Om än digitalt. Är man så som Familjens Jurist, än så länge förskonade från den dramatiska omställning som många branscher och bolag har kastats in i, finns det möjligheter. Så ställ er frågan, kanske kan även ni använda detta förändringsläge för att testa olika och nya vägar framåt?

Fler ledarskapstips på G!

De kommande veckorna delar även Ann Hellenius, nu aktuell med boken “Alltid Relevant: nycklarna till framgångsrikt ledarskap i en snabbrörlig värld” och Leif Vase Larsen, VD på Apollo med sig av sina ledarskapstankar i kristider. Håll utkik!

Vi rekryterar er nya ledare

Vi finns här för dig när du letar efter din nästa stjärnrekrytering.

Hör av dig!

“Medarbetarna har aldrig sett mig så mycket som nu”

Det finns bra saker med en kris också. Victoria upplever att man, Teamsmöten till trots, stämmer av mer löpande och har fått till ett mer agilt arbetssätt. Inte bara i de olika projekten, utan också som personer. Dessutom är Victoria mer tillgänglig än tidigare. Plötsligt är chefen aldrig längre än ett Teamsmöte bort.

Kontakta oss

Tack så mycket. Vi återkommer inom kort!
Oj, något gick fel. Försök igen eller mejla direkt till info@capasearch.se

Läs fler artiklar