17 Oktober

Chefsrekrytering inom Energi och Hållbarhet

Vad är förändringsrekrytering och varför är det viktigt?

Den senaste tidens energikris talar tydligt: Det behövs en förändring i vår energianvändning och en ökad etablering av nya energislag. Detta innebär affärsutveckling och förändringsarbeten på våra stora befintliga energibolag, men också möjligheter för många nya entreprenörer och affärsidéer att etablera sig.

Vi på Capasearch har tillsammans med vårt systerbolag Capacify stöttat flera energibolag med nyckelrekryteringar för tillväxt och förändring, inte minst Solkompaniet där vi har fått hjälpa bolaget att etablera nya affärsområden, både med permanenta rekryteringar och med interimslösningar.

Läs mer om våra interimslösningar hos Capacify här.

Hur lyckas vi hitta rätt ledare inom just denna branch?

Vi får ibland frågan "Vad är ni bäst på?" Och vi svarar alltid samma: "Vår nisch är bransch- och rollöverskridande, men alltid med fokus på ledarskap och potential." Det är där vi briljerar. Vi är inte bäst på våra kunders branscher, utan bäst på rekrytering. Vår nisch gör att vi utmanas att hela tiden ställa rätt frågor och vara nyfikna på både våra kunder och på våra kandidater.

Några roller vi har tillsatt inom detta område:

Hexicon – CFO

Solkompaniet – Affärsområdeschefer, Säljchefer, Projektledare, Business and Project Developer, Digital Change Manager mfl

Momentum – Affärsområdeschef, Digital Marketing Manager.

Lantbrukarnas riksförbund – Finans & affärsutvecklingschef

Telge Energi – E-handelsansvarig

Skyqraft – CRO, Head of Marketing

TrusTrace – Head of Finance

Vår expertis inom Energi och hållbarhet

Charlotte Mårdh och Sara Heimer har genom sin erfarenhet av att ha rekryterat inom detta område, utvecklat en förståelse och kompetens i denna sektor.

- En av anledningarna till att vi är bra på att rekrytera inom detta segment, är att vi drivs av att skapa förflyttningar. Med ledarskap kan man göra skillnad.  Vi vill hjälpa ledare att bidra till en bättre framtid, samtidigt som vi vill hjälpa företag att hitta rätt individ som kan styra organisationen mot en bättre framtid.

Vi rekryterar er nya ledare

Vi finns här för dig när du letar efter din nästa stjärnrekrytering.

Hör av dig!

Prata med våra experter

Charlotte Mårdh, Charlotte.mardh@capasearch.se & Sara Heimer, Sara.heimer@capasearch.se

Kontakta oss

Tack så mycket. Vi återkommer inom kort!
Oj, något gick fel. Försök igen eller mejla direkt till info@capasearch.se

Läs fler artiklar