Chefsrekrytering inom Saas

SaaS har under flera år varit en bransch i extremt stark tillväxt. I en tid då mycket automatiseras och digitaliseras har de nya software-as-a-service-bolagen skapat bättre effektivitet och affärsmöjligheter för B2B-bolagen.

Vi på Capasearch har under flera års tid fokuserat på att stötta SaaS-bolag i tillsättningen av nyckelpersoner till management. Det har gett oss en unik inblick och förståelse för affären, vilka faser som bolagen går igenom samt behoven av kompetens.

Många som rekryterar till SaaS-bolag jagar samma talang och det kan vara svårt att veta vad som kommer vara avgörande för er för att lyckas i er tillväxt. Det är lätt att vilja gå på ett säkert kort, det vill säga någon som redan har gjort er resa tidigare med goda resultat och som kan SaaS utan och innan. Men det är ofta inte det som är avgörande. Genom vår erfarenhet vet vi när det är viktigt – och när annan kompetens trumfar erfarenheten.

Vi har också under åren gjort stora kartläggningar om kompetens inom SaaS – vilka personer eller bolag har varit framgångsrika och vilka faktorer har varit avgörande för dem att lyckas. Det gör oss till ett bra bollplank när du ska tillsätta personer till ditt ledningsteam.

Ta kontakt med våra experter inom detta område: lina.wijk@capasearch.se charlotte.mardh@capasearch.se

Varför anlita en extern partner vid rekrytering inom SaaS
  • Vid ett givet tillfälle, när ett bolag ska skala, kan det vara viktigt att få in kompetens utanför sitt eget nätverk. Vi hjälper dig att söka talang på fler ställen.
  • Många SaaS-bolag jagar samma talang – därför blir införsäljningen av er som bolag och jobbmöjligheten mycket viktig. Genom att vara bra på storytelling och förstå olika personers drivkrafter lyckas vi få kontakt med rätt kandidater och pitcha er som bolag.
  • Att ha ett externt bollplank är ofta värdefullt när tillväxten går fort och allt ska hända helst igår. Genom att vara konsultativa partners, hjälper vi dig att fatta bra beslut, även när det är riktigt bråttom.
  • Vi vet också att tillväxtbolag ofta har flera stakeholders som vill ha en saying i en nyckelrekrytering. Därför har vi en process som är flexibel för flera beslutsfattare, utan att ge avkall på kvalitet eller hastighet i tillsättningen.
  • I tillväxtfas behöver du vara extra noga med culture fit. Det är en större risk att få in fel person när man är ett mindre management och tempot är högt i beslutsfattandet. Vi vet (våra kunder och kandidater säger det!) att vi är duktiga på att lyssna in människors drivkrafter. Och vi vågar rekommendera både en kandidat och en kund att säga nej om vi inte tror att det blir rätt – även om allt ser rätt ut på pappret.

   CMO + CFO, Stratsys

”Engagemanget och energin stack ut. Ofta vill rekryterare bara sätta affären, men Capasearchs konsulter var måna om att det skulle bli rätt. Mycket lyhörda.”

Henrik Leepason, CEO, Stratsys

    Head of Finance, TrusTrace

“The way the Capasearch team spend time to understand the needs both explicit and implicit is good. I also liked the time spent to understand the culture and softer aspects of the company and I felt that they had a good understanding of what we’re looking for.”

Shameek Ghosh, CEO, TrusTrace

Bransch- och rollöverskridande

Vår nisch är bransch- och rollöverskridande – och vi vill påstå att det är det som gör oss bäst. Med större insyn i – och insikt om – många branscher får vi som rekryteringsföretag möjlighet att skapa förflyttningar som är positivt för både individer, bolag och på sikt hela samhället.

Dedikerat team

När du arbetar med oss är vi alltid två personer i varje rekryteringsuppdrag och vi sitter i få parallella uppdrag. Allt för att ge både dig som kund och kandidat engagemang och närvaro.

Snabbfotat och flexibelt

Genom att vara ett mindre rekryteringsföretag har vi möjlighet att arbeta flexibelt med dig, både i processen och upplägget. På så vis kan vi skräddarsy ett upplägg utan att ge avkall på kvalitén i leveransen.

Ledarskap till snabbväxande SaaS-bolag

Genom att ha rekryterat ledare till några av Sveriges främsta och mest snabbväxande SaaS-bolag har vi genom åren skaffat oss både ett stort nätverk, en unik kunskap och insikt i branschen. Vår nisch, kombinerat med snabbhet, flexibilitet och ett stort engagemang gör oss till en pålitlig partner i bolagens resa. Vi vill inte bara tillsätta enstaka roller, vi vill bygga långsiktiga partnerskap där vi tillsammans gör skillnad.

Lär mer om oss här

Vi rekryterar er nya ledare

Vi finns här för dig när du letar efter din nästa stjärnrekrytering. Hör av dig!

Ta kontakt med någon av våra experter inom detta område:

lina.wijk@capasearch.se

charlotte.mardh@capasearch.se

Kontakta oss

Tack så mycket. Vi återkommer inom kort!
Oj, något gick fel. Försök igen eller mejla direkt till info@capasearch.se

Läs fler artiklar