Chefsrekrytering inom Saas

SaaS har under flera år varit en bransch i extremt stark tillväxt. I en tid då mycket automatiseras och digitaliseras har de nya software-as-a-service-bolagen skapat bättre effektivitet och affärsmöjligheter för B2B-bolagen.

Vi på Capasearch har hjälpt många SaaS-bolag i tillsättningen av nyckelpersoner till management. Det har gett oss en inblick och förståelse för affären, vilka faser som bolagen går igenom samt behoven av kompetens.

Många som rekryterar till SaaS-bolag jagar samma talang och det kan vara svårt att veta vad som kommer vara avgörande för er för att lyckas i er tillväxt. Det är lätt att vilja gå på ett säkert kort, det vill säga någon som redan har gjort er resa tidigare med goda resultat och som kan SaaS utan och innan. Men det är ofta inte det som är avgörande.

Ta kontakt med våra experter inom detta område: charlotte.mardh@capasearch.se & sofia.puchy@capasearch.se

Varför anlita en extern partner vid rekrytering inom SaaS
  • Vid ett givet tillfälle, när ett bolag ska skala, kan det vara viktigt att få in kompetens utanför sitt eget nätverk.
  • Många jagar samma talang – därför blir införsäljningen av er som bolag och jobbmöjligheten mycket viktig.
  • Att ha ett externt bollplank är ofta värdefullt när tillväxten går fort och allt ska hända helst igår.
  • Vi vet också att tillväxtbolag ofta har flera stakeholders i en nyckelrekrytering. Därför har vi en process som är flexibel för flera beslutsfattare.
  • I tillväxtfas behöver du vara extra noga med culture fit. Vi lyssnar in människors drivkrafter och vågar rekommendera både en kandidat och en kund att säga nej om vi inte tror att det blir rätt – även om allt ser rätt ut på pappret.

   CMO + CFO, Stratsys

”Engagemanget och energin stack ut. Ofta vill rekryterare bara sätta affären, men Capasearchs konsulter var måna om att det skulle bli rätt. Mycket lyhörda.”

Henrik Leepason, CEO, Stratsys

    Head of Finance, TrusTrace

“The way the Capasearch team spend time to understand the needs both explicit and implicit is good. I also liked the time spent to understand the culture and softer aspects of the company and I felt that they had a good understanding of what we’re looking for.”

Shameek Ghosh, CEO, TrusTrace

Bransch- och rollöverskridande

Vår nisch är bransch- och rollöverskridande – och vi vill påstå att det är det som gör oss bäst. Med större insyn i – och insikt om – många branscher får vi som rekryteringsföretag möjlighet att skapa förflyttningar som är positivt för både individer, bolag och på sikt hela samhället.

Dedikerat team

När du arbetar med oss är vi alltid två personer i varje rekryteringsuppdrag och vi sitter i få parallella uppdrag. Allt för att ge både dig som kund och kandidat engagemang och närvaro.

Snabbfotat och flexibelt

Genom att vara ett mindre rekryteringsföretag har vi möjlighet att arbeta flexibelt med dig, både i processen och upplägget. På så vis kan vi skräddarsy ett upplägg utan att ge avkall på kvalitén i leveransen.

Ledarskap till snabbväxande SaaS-bolag

Lär mer om oss här

Vi rekryterar er nya ledare

Vi finns här för dig när du letar efter din nästa stjärnrekrytering. Hör av dig!

Ta kontakt med någon av våra experter inom detta område:

sofia.puchy@capasearch.se

charlotte.mardh@capasearch.se

Kontakta oss

Tack så mycket. Vi återkommer inom kort!
Oj, något gick fel. Försök igen eller mejla direkt till info@capasearch.se

Läs fler artiklar