16 april 2022

Hitta ledarskapskompetens i en rekrytering

Vad är viktigast för dig när du ska rekrytera en ledare? Vad letar du efter hos kandidaterna? Är du modig och tittar utanför det förväntade? Eller går du på det tryggare kortet som du känner igen sedan tidigare? Forskning visar att ”lika väljer lika” trots att mångfald, av alla dess slag, leder till bättre resultat. Kan du i nästa ledarskapsrekrytering vara modigare och utmana det traditionella i att rekrytera någon som är lik dig själv?

Nya perspektiv är nyckeln till utveckling

Vill du vara modigare i din rekrytering och våga tänka utanför din egen box? Testa att se bortom din egen bransch. Även om din bransch är unik är det troligtvis bara positivt att få in en person med en annan bakgrund. Sannolikheten är rätt stor att du själv och majoriteten av dina nuvarande kollegor har ungefär samma erfarenheter. Då finns redan branschkunskapen. Genom korsbefruktning utvecklas både individer och bolag. Att rekrytera någon med en helt annan bakgrund än din egen gör att du får in nya synsätt och insikter i bolaget. Är personen dessutom en riktigt duktig ledare finns alla förutsättningar för att ditt bolag ska ta sig till nästa nivå.

"Genom korsbefruktning utvecklas både individer och bolag."

Hjälp att vara modig

Ibland kan man behöva hjälp med att utmana invanda mönster. Vill du testa en annan typ av rekrytering och säkerställa att du hittar moderna ledare? Vi är inte långt borta, hör av dig!

Vi rekryterar er nya ledare

Vi finns här för dig när du letar efter din nästa stjärnrekrytering.

Hör av dig!

Modern ledarskapskompetens, vad är det?

Ledarskap är en kompetens i sig och i den föränderliga värld vi lever är ett bra ledarskap viktigare än någonsin. Så vad är då ett bra ledarskap? Det beror såklart på organisation och situation men vi har identifierat några särskilt viktiga egenskaper hos en modern ledare.

  • För att leda andra människor behöver du kunna inspirera och engagera. Det lyckas du enklast med genom att förstå andra människor, vilket du gör om du är NYFIKEN och intresserad.
  • Om du dessutom är KOMMUNIKATIV kommer du kunna förmedla vad ditt bolag ska åstadkomma och varför. En ledarskapsnyckel är förmågan att förklara vilka delar av bolagets mål dina medarbetare ansvarar för.
  • Du kommer att stöta på motgångar av alla dess slag och då är det din uppgift att sitta i förarsätet så att du och dina medarbetare kan komma vidare mot målet. Detta kräver ett INRE DRIV hos dig som ledare.
  • Eftersom förutsättningarna i vår värld ständigt förändras, och medarbetare från olika generationer dessutom har olika förväntningar på dig som ledare, är det viktigt att du som ledare är FLEXIBEL.
  • Vi vet inte alltid vad som väntar runt hörnet. Ibland behöver snabba beslut fattas på stående fot. I de situationerna behöver du plocka fram MODET inom dig. Mod behövs för att våga när du inte har alla förutsättningar givna, men också för att delegera ansvar till dina medarbetare. Genom att rekrytera de som kompletterar dig kommer du kunna delegera i högre utsträckning och din organisation kan på så sätt nå oanade höjder.

Kontakta oss

Tack så mycket. Vi återkommer inom kort!
Oj, något gick fel. Försök igen eller mejla direkt till info@capasearch.se

Läs fler artiklar