7 mars 2024

Kvinnligt ledarskap i skuggan : En väg mot förändring

Framtidens ledarskapslandskap

I Allbrights avslöjande rapport ser vi inte bara siffrorna som en påminnelse om de utmaningar vi står inför, utan som ett startskott för att intensifiera vår strävan efter jämställd representation i företagsledningar. Det är dags att omsätta rapportens insikter i praktisk handling.

Nätverk - Kvinnliga ledare

För att fortsätta göra vad vi kan för att hjälpa bolag att nå bästa resultat kommer vi under de kommande månaderna att träffa kvinnliga ledare för att få inblick i deras karriärönskemål och erfarenheter. Vi kommer att diskutera:

  • Deras karriärvisioner och nästa önskade steg.
  • Resan och framgångarna som har format deras karriärer.
  • De kritiska faktorerna bakom deras framgång.
  • Deras bästa karriärråd till andra kvinnor.
  • Hur vi som arbetar med search, headhunting och interim management kan vara till ännu bättre hjälp.

Förändra näringslivets ledarskapsstrukturer

Rapporten från Allbright är mer än bara siffror och statistik; den är en stark påminnelse och en uppmaning till handling för att förändra näringslivets ledarskapsstrukturer. Genom att agera proaktivt i vår roll som rekryteringskonsulter, strävar vi efter att uppnå en bättre balans genom medvetna val och omfattande sökningar efter kvinnliga kandidater som kan fylla ledande roller.

Vår egen framgång med en nästan halverad jämn könsfördelning i tillsatta positioner sedan 2018 visar att det är möjligt att skapa förändring. Nu ser vi fram emot att samla och dela insikter från kvinnliga ledare som kan inspirera och vägleda oss samt andra i branschen, för att fortsätta att gå framåt. Det är tillsammans, genom dessa samtal och erfarenheter, som vi kan bygga en starkare, mer inkluderande framtid för alla i näringslivet

Vi rekryterar er nya ledare

Vi finns här för dig när du letar efter din nästa stjärnrekrytering.

Hör av dig!

Om du tycker att ämnet om kvinnors representation i ledande positioner lika intressant som vi gör, eller om du ser ett behov av att rekrytera fler ledande talanger till ditt företag, tveka inte att nå ut. Kontakta Capasearch VD Charlotte Mårdh på charlotte.mardh@capasearch.se

Vi ser fram emot att höra din syn på dessa viktiga frågor och diskutera hur vi kan arbeta tillsammans för att uppnå en mer balanserad och inkluderande framtid för näringslivet.

Kontakta oss

Tack så mycket. Vi återkommer inom kort!
Oj, något gick fel. Försök igen eller mejla direkt till info@capasearch.se

Läs fler artiklar