24 Oktober

Partnerskap inom rekrytering, intervju med Capasearch Co-founder Sara Heimer

I den föränderliga värld vi befinner oss i är partnerskap avgörande. Partnerskap inom rekrytering handlar inte bara om att fylla vakanta positioner utan framför allt om att bygga långvariga relationer med kunder, kandidater och medarbetare. I det här blogginlägget kommer vi genom att intervjua Sara Heimer, en av grundarna till Capasearch, utforska vikten av partnerskap inom rekryteringsbranschen.

Om Sara

Sara Heimer är Co-founder/Sr Executive Search Consultant på Capasearch sedan 2018.

"Jag är otroligt glad, tacksam och stolt över att jag har haft förmånen att få starta Capasearch. Hos oss skrattar vi och har kul på jobbet. Och tillsammans bygger vi bolaget mot tydliga mål framåt. Jag är övertygad om att den som känner glädje, energi och engagemang på jobbet kommer att prestera på högsta nivå, vilket är det som skapar resultat! Och att skapa resultat är alltid mitt fokus. I varje rekryteringsuppdrag gör jag mitt yttersta för att skapa värde både för dig som kund och kandidat. Det är först då jag känner att jag fullt ut har gått i mål.

Partnerskap i förhållande med kunder

När det gäller partnerskap i förhållande till era kunder, vad är det viktigaste du vill lyfta fram?

Partnerskap med våra kunder handlar inte bara om att leverera enligt överenskommelse utan också om att ha en öppen och ärlig dialog längs vägen. Kundens förväntningar styr, samtidigt som vi vet att vi kan bidra med nya perspektiv. För oss på Capasearch är det viktigt att dela med oss av våra insikter oavsett om de är positiva eller negativa för kunden, och våra kunder behöver finnas tillgängliga för oss om vi behöver hjälp. Vi förväntar oss att vi i vårt partnerskap med kund lyssnar på varandra och finns till för varandra när det behövs.

Den öppna dialogen innebär att vi inom ramen för ett uppdrag alltid ger våra kunder en veckouppdatering kring hur vi ligger till. Vi planerar alltid in en halvtidsavstämning i mitten av ett uppdrag för att vi ska ha möjlighet att diskutera olika frågor och idéer som dyker upp längs vägen. Partnerskapet handlar också om att våra kunder ska kunna bolla olika frågor med oss även utanför ramen av ett uppdrag. De ska känna att vi finns till för dem när det behövs och målet är att vi ska känna våra kunder så bra att vi direkt vet om en person passar för kunden. Vi agerar för vår kunds förlängda varumärke när vi tar kontakt med och attraherar en kandidat till en viss roll. Därför är det viktigt att förstå vår kunds affär, kultur och värderingar även om vi menar att det ingår i vår roll som rekryteringskonsult att våga utmana. 

Givetvis tänker vi samma sak när det gäller den omvända situationen när vi är kund. I förhållande till våra leverantörer vill vi ingå partnerskap där vi istället för att ha en "beställare-utförare" relation, ser till att vi löser eventuella problem tillsammans.

Partnerskap internt hos Capasearch

Sist men inte minst, du nämnde att partnerskapet är viktigt för er även internt, hur menar du då?

När vi startade Capasearch bestämde vi att bolaget vilar på två grundpelare, hjärta och performance. Vi är övertygade om att de bästa resultaten nås genom att alla känner engagemang. För att få engagerade medarbetare är det viktigt att ha ett välmående team där alla jobbar mot samma mål. Inom Capasearch ska alla känna sig sedda och det är viktigt för oss att vi har tillit till varandra. Vi ger och tar emot hjälpande feedback med viljan att stärka varandra. Alla bidrar till att utveckla vår platta organisation och det är den bästa idén som vinner oavsett vem som bidrar med den. Vi samarbetar i allt vi gör. Det innebär exempelvis att vi i alla rekryteringsuppdrag arbetar i team om minst två personer. Vi har dedikerade searchkonsulter, som bara jobbar med kartläggning och sök, vid sidan av kundansvarig rekryteringskonsult, och vi jobbar i få parallella uppdrag

Stort tack för denna intervju Sara!

Vi rekryterar er nya ledare

Vi finns här för dig när du letar efter din nästa stjärnrekrytering.

Hör av dig!

Oavsett om du är kund, kandidat eller bara intresserad av att höra mer om oss som bolag så är ni varmt välkomna att kontakta Sara!
Sara.heimer@capasearch.se, 0722-34 53 19.

Kontakta oss

Tack så mycket. Vi återkommer inom kort!
Oj, något gick fel. Försök igen eller mejla direkt till info@capasearch.se

Läs fler artiklar