12 maj 2020

Rekrytera - eller pausa allt? Vad vågar du?

I veckan började Mats Juhl som CFO på börsnoterade Starbreeze AB. Visst är det härligt att höra om företag som rekryterar även i dessa tider? För det är trots allt inte längesedan våra kunder vände sig till oss för att fighten om de bästa talangerna var så tuff. Nu pratar vi istället om massarbetslöshet. Så hur ska man som företag resonera kring talanger i dessa tider?

Kandidaten vill ha helt andra saker

Om vi redan hade kommit långt med flexibilitet och moderna ledare så har det utan tvekan fått en ordentlig boost nu. Det spelar stor roll när kandidaten väljer ny arbetsgivare. Likaså utvärderas ledaren och hur hen har hanterat denna kris. Vi ser att många kandidater ser över sitt yrke, sina värderingar och gör förändringar, vilket är väldigt naturligt i turbulenta tider. För vad är viktigt egentligen?

Är ni vad ni utger er för att vara?

Hur har ni efterlevt er företagskultur? Hur har ni anpassat er efter nya förutsättningar och efterlever ni fortfarande era löften? Företag som tänker innovativt och är flexibla, speciellt gällande personalfrågor, kommer hitta talanger och lösningar som andra missar. Det finns enormt mycket innovationskraft där ute.

Sammanfattat - rekrytering är ett långdistanslopp

Lyft blicken - kan du se ett annat läge? Om svaret är ja har du också svaret på om du ska fortsätta rekrytera. Det är alltid rätt att rekrytera företagets framtida ledare. Vågar du nu har du fantastiska möjligheter att hitta grymma talanger, precis som Starbreeze.

Vi rekryterar er nya ledare

Vi finns här för dig när du letar efter din nästa stjärnrekrytering.

Hör av dig!

Kapa kostnader och offra morgondagens talanger?

Det är just nu väldigt lockande att kapa alla kostnader. Från marknadsföring till rekrytering. Precis som inom många områden är det nu ett bra tillfälle att sticka ut hakan, om du kan. Konkurrensen är inte lika stor. Kompetensbristen är densamma i många branscher nu som för några månader sedan. Om du vågar i dessa tider har du möjlighet att rekrytera riktig spetskompetens. Rätt personer är det som kommer skapa förutsättningar för en ljus framtid. Det betalar helt enkelt igen sig att rekrytera rätt.

Ledarskap är viktigare än någonsin

Att ha genuina ledare som är kommunikativa, kan skapa tillit och ingjuta mod har aldrig varit viktigare. Du behöver också vara modig och våga rekrytera efter personliga egenskaper som nyfikenhet, flexibilitet, prestigelöshet och förmåga att lära om eftersom det plötsligt blir mycket viktigare än formell kompetens. Likaså att leda på distans - det ställer höga krav på dig som chef.

Kontakta oss

Tack så mycket. Vi återkommer inom kort!
Oj, något gick fel. Försök igen eller mejla direkt till info@capasearch.se

Läs fler artiklar