LOCATION

Stockholm

ARBETSTID

VARAKTIGHET

CONTACT

Tjänsten är tillsatt

Business Area Head of People, Indutrade AB

Indutrade AB

Har du gedigen erfarenhet och en stark drivkraft för att leda HR-frågor och att forma en HR-strategisk agenda? Då kan rollen som Head of People för ett av Indutrades affärsområden vara din nästa utmaning.

 

Om bolaget:

Indutrade är en internationell teknik- och industrikoncern som växer kontinuerligt genom förvärv av välskötta och lönsamma bolag. Sedan starten 1978 har affärsfilosofin varit "entreprenörskap och decentraliserat ledarskap", vilket är en av nycklarna till bolagets framgång. Med över 200 dotterbolag och cirka 9300 anställda i fler än 30 länder och sex världsdelar strävar bolaget ständigt efter att utveckla och förvärva bolag med högt teknikkunnande och förmågan att bygga långsiktiga relationer med kunder och leverantörer.

 

Om rollen:

I rollen som Head of People för ett av våra affärsområden har du en nyckelposition inom HR vilket innebär både strategiskt och operativt arbete på affärsområdesnivå och till viss del även koncernnivå. Du kommer att vara en del av affärsområdesledningen och ha nära dialog med affärsområdets chefer för att driva den strategiska HR-agendan inom affärsområdet. Detta inkluderar att sätta tydliga mål och strategier för bland annat rekrytering, successionsplanering, kompensation & förmåner samt personalutveckling.

På koncernnivå kommer du dessutom att vara processägare för något av bolagets specifika kompetensområden inom HR och därigenom ansvara för att driva olika koncerngemensamma HR-projekt.

Exempel på arbetsuppgifter:

·     Ingå i affärsområdesledningen vilket innebär att tillsammans med övrig ledningsgrupp sätta strategin för affärsområdet.

·     Stötta affärsområdeschefen och övriga chefer inom affärsområdet i strategiska frågor kopplade till exempelvis successionsplanering och ledarutveckling.

·     Tillsammans med rekryterande chefer projektleda rekryteringar av VD och andra ledarroller till bolagen inom affärsområdet, samt arbeta med onboarding av nyckelpersoner.

·     Utveckla kompensation & förmåner inom affärsområdet.

·     Ta fram, följa och analysera People KPI:er för att säkerställa att affärsområdet når sina mål.

·     Projektleda och samordna värdeskapande HR-nätverk inom affärsområdet för HR-specialister i affärsområdets bolag.

 

 Krav på erfarenhet/specifik kompetens:

·     Minst 7 års erfarenhet av en eller flera seniora affärsnära HR-roller, gärna med särskild tyngdpunkt inom rekrytering och/eller kompensation & förmåner.

·     Ledarerfarenhet med förmåga att leda andra seniora ledare.

·     Erfarenhet från internationell miljö.

·     Erfarenhet av förvärvsprocesser och/eller processutveckling är meriterande.

·     Flytande svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav.

 

 Personliga egenskaper:

·     Affärsintresse och förståelse samt strategiskt tänkande.

·     Ledaregenskaper med förmåga att påverka och bygga relationer.

·     Lyhörd, kommunikativ och samarbetsförmåga.

·     Strukturerad och ordningsam.

 

 Intresserad?

Om du är redo att ta nästa steg i din karriär och tror att du har vad som krävs för att bli Head of People för ett av affärsområdena hos Indutrade tveka inte att höra av dig! I denna rekrytering samarbetar vi med Capasearch, kontaktperson Julia Holmén, julia.holmen@capasearch.se.

Är du den vi söker?

Om du uppfyller kvalifikationerna och är intresserad av tjänsten är du mer än välkommen att söka. Om du har några frågor kan du kontakta våra medarbetare som är ansvariga för denna tjänst.

Tjänsten är tillsatt

Business Area Head of People, Indutrade AB

Nästan rätt?

Gå med i vårt nätverk så håller vi kontakten inför framtida uppdrag!

Andra tjänster

Boo Energi

Digital Marketing Manager, Boo Energi

Boo Energi - hållbara energilösningar, där innovation möter tradition. Boo Energi grundades 1920 som ett lokalt energibolag med ansvar för utveckling och underhåll

Läs mer
Indutrade AB

Business Area Head of People, Indutrade AB

Har du gedigen erfarenhet och en stark drivkraft för att leda HR-frågor och att forma en HR-strategisk agenda? Då kan rollen som Head of People för ett av Indutrade

Läs mer
Indutrade AB

Business Area Coordination & Communication, Indutrade AB

Indutrade is an international technology and industrial group that develops and acquires companies characterized by high technical expertise and an ability to build

Läs mer