LOCATION

Stockholm

ARBETSTID

VARAKTIGHET

CONTACT

Tjänsten är tillsatt

CCO, Verified

Verified

Om bolaget

Verified är ett nordiskt SaaS bolag som grundades 2012. Kulturen i bolaget bygger i grunden på trust och med kärnprincipen om att alla i företaget är en ”true builder” där alla är engagerade i och ansvariga för att bygga upp och utveckla. Alla tar initiativ för att bidra till bolagets totala framgång och tillväxt. Det kan inkludera att dela idéer, ta ansvar för projekt, och arbeta tillsammans med andra för att nå gemensamma mål. Kulturen ska genomsyras internt men även i alla kundsamarbeten.

Företagets SaaS-lösningar fokuserar på att skapa enklare processer och ökad regelefterlevnad hos sina drygt 4000 kunder. Genom en modern plattform kan företag hantera sina affärsprocesser för anti-penningtvätt (AML & KYC), digital avtalshantering och elektronisk signering och identifiering. Verifieds kunder finns i Norden och Europa, från storbanker till kommuner och lokala aktörer inom bland annat finansiella tjänster, redovisning och revison samt fastighetssektorn.

Företaget som varit lönsamma sedan start är idag närmare 80 anställda och under 2023 har bolaget fortsatt växa starkt både organiskt och genom förvärv. I mars 2023 gick Verdane in som majoritetsägare och de kommande åren är bolagets ambitioner stora. Målet är att växa expansivt för att om fem år vara en marknadsledande aktör i Europa på området Governance, Risk and Compliance (GRC).

Om rollen/ Ditt uppdrag

I rollen som CCO hos Verified har du det övergripande ansvar för företagets kommersiella framgång, inklusive försäljning, marknadsföring, partnerskap och kundrelationer. Rollen är en nyckelposition som kräver strategisk skicklighet, starkt ledarskap och förmåga att navigera i en dynamisk och konkurrensutsatt marknad.

Det aktuella teamet består av sex direktrapporterande chefer som ansvarar för Norge, Sverige, Finland, Nordisk kundsupport samt Large Nordic Enterprise. Du ansvarar för ett team på totalt 25 personer. Rollen innefattar att skapa en enhetlig struktur och främja en högpresterande kultur där varje individ tar ansvar för sina mål och bidrar till företagets framgång.

Grunden för den kommersiella agendan är redan framtagen i form av en go-to-market-plattform och en Ideal Customer Profile för AML. En sales playbook har definierats och kommer under våren att implementeras. Som CCO förväntas du ta ägarskap och integrera dessa strategier genom ett effektivt ledarskap. Vidare kommer du i rollen att ansvara för marknadsövervakning inklusive konkurrensanalys, produktpositionering och prissättning. 

Personliga egenskaper

·      Socialt kompetent med en förmåga att inspirera och engagera andra.

·      Stark ledarskapsförmåga

·      Entreprenöriell, gillar förändring och att bygga verksamhet.

·      Analytisk förmåga.

·      Utforskningsvilja och nyfikenhet.

·      Kommunikationsförmåga för att tydligt förmedla vision och mål.


Erfarenhet/Kompetens

·      Erfarenhet av processdriven försäljning, meriterande med SaaS.

·      Förståelse för unit economics.

·      Relevant utbildning, universitetsnivå exempelvis inom ekonomi, teknologi eller motsvarande.

·      Van och trygg ledare.

·      Tidigare erfarenhet att driva upp performance.

·      Arbetat med eller nära marknadsföring.

·      Erfarenhet av att arbeta nordiskt.

Frågor besvaras av rekryteringskonsult Charlotte Mårdh, charlotte.mardh@capasearch.se och +46730228353 eller Sofia Magnusson, sofia.magnusson@capasearch.se och +46769495900.

Är du den vi söker?

Om du uppfyller kvalifikationerna och är intresserad av tjänsten är du mer än välkommen att söka. Om du har några frågor kan du kontakta våra medarbetare som är ansvariga för denna tjänst.

Tjänsten är tillsatt

CCO, Verified

Nästan rätt?

Gå med i vårt nätverk så håller vi kontakten inför framtida uppdrag!

Andra tjänster

Dustin

Head of HR Operations, Dustin

Join Dustin as Head of HR Operations and lead a dynamic team in a forward-thinking, inclusive culture. Drive global HR strategies, ensure compliance, and support or

Läs mer
Boo Energi

Digital Marketing Manager, Boo Energi

Boo Energi - hållbara energilösningar, där innovation möter tradition. Boo Energi grundades 1920 som ett lokalt energibolag med ansvar för utveckling och underhåll

Läs mer
Indutrade AB

Business Area Head of People, Indutrade AB

Har du gedigen erfarenhet och en stark drivkraft för att leda HR-frågor och att forma en HR-strategisk agenda? Då kan rollen som Head of People för ett av Indutrade

Läs mer