LOCATION

Stockholm

ARBETSTID

VARAKTIGHET

CONTACT

Tjänsten är tillsatt

CFO Sverige, IVC Evidensia

IVC Evidensia

Vill du arbeta som CFO i ett av Sveriges snabbast växande bolag? IVC Evidensia är med sin bas i 20 länder Europas ledande leverantör av veterinärvård. Gruppens ambition är att tillhandahålla djursjukvård i världsklass och vara Europas mest attraktiva arbetsgivare inom djursjukvård. Tillsammans arbetar bolaget för att driva den veterinärmedicinska utvecklingen framåt, för djurens bästa varje dag. Just nu letar vi efter en CFO till verksamheten i Sverige.

 

Om Verksamheten

IVC Evidensia är idag Europas ledande leverantör av veterinärvård med 30.000 anställda och verksamhet i 20 länder. Evidensias svenska verksamhet grundades 2011 och omfattar idag ca 80 djursjukhus med ca 2500 medarbetare. Det internationella huvudkontoret är baserat i UK, och det svenska kontoret ligger på Gärdet i Stockholm. Bolaget befinner sig mitt i en snabb tillväxtfas, med flera initierade transformationsprojekt som berör finansområdet. När nu den nuvarande CFOn går vidare till rollen som CFO för Mainland Europe söker vi en ny CFO för verksamheten i Sverige.


Om Rollen

Är du en driven ledare inom finansområdet med ett stort intresse för finansiell styrning och erfarenhet av processförbättringsarbete? Lockas du av att få vara med och driva utvecklingen av ett bolag mitt i en tillväxtresa? Då är du kanske Evidensia Sveriges nästa CFO!

I rollen som CFO kommer du ansvara för ekonomifunktionen i Sverige vilken består av ett 15-tal medarbetare inom tre huvudområden: Business Control, Financial Control och Lönefunktionen. Vid sidan av budget, forecast, analys och affär behöver du ha god förståelse för redovisning. Rollen innebär att leda genom andra chefer men samtidigt är det viktigt att vara hands on i de arbetsuppgifter där det krävs.

 Rollen som CFO innebär att:

· Arbeta nära, leda och stödja de direktrapporterande mellancheferna i finansteamet.

· Vara högst delaktig i framtagandet av planer för att nå högt uppställda mål för bolaget.

· Bidra med affärsmässighet i ledningsgrupp så att bolaget når uppsatta mål.

· Vara en del av kommande transformationsprojekt.

· Vara tillgänglig och stötta Sveriges affärsområdeschefer med analys och uppföljning.

· Samarbeta väl med stake holders inom bolaget, såväl hela den lokala ledningsgruppen som kollegor inom Group Finance som residerar i UK.

 

Om Dig

Erfarenhet

Vi vill att du har relevant akademisk utbildning och bred bakgrund inom finans. Troligtvis har du börjat arbeta inom redovisning och/eller revision för att sedan gå vidare till Controlling/Planning/Analysis. Du har erfarenhet som ledare och är van vid att arbeta i ledningsgrupp. Har du också arbetat i ett bolag i tillväxt och förändring i en personalintensiv bransch är det meriterande. Flytande svenska och engelska är ett krav.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som CFO behöver du vara trygg i dig själv, ha ett positivt synsätt och bidra med energi. Du har en förmåga att snabbt se lösningar och är prestigelös nog att växla mellan strategiska frågor och rent operativt arbete. Vi letar efter dig som älskar att leda och utveckla andra genom entusiasm, tillit, tillgänglighet och kommunikation. Du har sinne för ordning och reda men kräver inte att alla strukturer och processer redan finns runt dig utan gillar att bygga och utveckla. Din sociala förmåga och din laganda kommer att vara en stor fördel då rollen innebär många kontaktytor inom bolaget.

Eventuella frågor besvaras av rekryteringskonsulten sara.heimer@capasearch.se 072-345319.

Är du den vi söker?

Om du uppfyller kvalifikationerna och är intresserad av tjänsten är du mer än välkommen att söka. Om du har några frågor kan du kontakta våra medarbetare som är ansvariga för denna tjänst.

Tjänsten är tillsatt

CFO Sverige, IVC Evidensia

Nästan rätt?

Gå med i vårt nätverk så håller vi kontakten inför framtida uppdrag!

Andra tjänster

Dustin

Head of HR Operations, Dustin

Join Dustin as Head of HR Operations and lead a dynamic team in a forward-thinking, inclusive culture. Drive global HR strategies, ensure compliance, and support or

Läs mer
Boo Energi

Digital Marketing Manager, Boo Energi

Boo Energi - hållbara energilösningar, där innovation möter tradition. Boo Energi grundades 1920 som ett lokalt energibolag med ansvar för utveckling och underhåll

Läs mer
Indutrade AB

Business Area Head of People, Indutrade AB

Har du gedigen erfarenhet och en stark drivkraft för att leda HR-frågor och att forma en HR-strategisk agenda? Då kan rollen som Head of People för ett av Indutrade

Läs mer