LOCATION

ARBETSTID

VARAKTIGHET

CONTACT

Tjänsten är tillsatt

COO, Nordic Finance

Nordic Finance

Om bolaget

Nordic Finance är branschledande inom företagsfinansiering i Sverige och utmanar de traditionella bankerna genom ett innovativt och modernt sätt lösa leasingfinansiering. Nordic Finance fokusera på flexibilitet, snabbhet och att tar hänsyn till varje kunds unika förutsättning. De bistår små och medelstora företag med allt från mer komplexa finansieringar till större volymer av finansiell leasing eller hyresavtal.

Under åren har Nordic Finance hjälpt fler än 5500 kunder med investeringar till ett värde mer än fyra miljarder kronor. De har även samarbetet med över 4000 leverantörer och är verksamma inom sex olika branscher: entreprenad, industri, förnybar energi, kontor och IT, hälsa och service samt transport.

Idag är Nordic Finance cirka 45 personer och sedan 2017 är Verdane majoritetsägare i bolaget. Huvudkontoret ligger i Stockholm och lokala säljkontor finns i Sundsvall, Göteborg, Malmö och Jönköping.

Om rollen

Nordic Finance söker nu en COO till ledningsgruppen. I rollen kommer du ansvara för att leda och utveckla 12 personer inom områdena: kredit, backoffice, collection och AML. Du förväntas driva teamen framåt genom att sätta strukturer och bygga processer för att stötta bolagets tillväxtresa.

I rollen kommer du att aktivt driva frågor mot styrelsen och arbeta på ett strategiskt sätt med kreditrisker, med fokus på hur företaget kan fatta smartare riskbeslut. För att trivas i rollen bör du vilja jobba i en säljfokuserad miljö med högt i tak samt motiveras av att leda och utveckla medarbetare. Rollen är lokaliserad i Stockholm och du rapporterar till VD.

Kompetens och erfarenhet

 • Relevant akademisk utbildning.
 • Minst 5 års erfarenhet av att ha arbetat i liknande roll med kreditgivning för finansiella tjänster. Meriterande med erfarenhet från den finansiella sektorn.
 • Ledarerfarenhet.
 • Kunna bygga processer, sätta struktur och kravställa.
 • Förståelse för siffror, kreditprocesser och kreditrisker. Även förståelse för AML (anti-money laundering)
 • Flytande engelska i tal och skrift. 

Om dig som person

 • Social och relationsorienterad person som trivs i att leda andra. Kommunikativ och tydlig.
 • Behöver ha skinn på näsan och vara trygg i sig själv.
 • Ambitiös och engagerad med vilja att arbeta och leverera.
 • Strukturerad och ordningsam.
 • Förändringsbenägen och snabbfotad.


Frågor besvaras av rekryteringskonsulten Julia Holmén, julia.holmen@capasearch.se, 070-758 16 87.

Är du den vi söker?

Om du uppfyller kvalifikationerna och är intresserad av tjänsten är du mer än välkommen att söka. Om du har några frågor kan du kontakta våra medarbetare som är ansvariga för denna tjänst.

Tjänsten är tillsatt

COO, Nordic Finance

Nästan rätt?

Gå med i vårt nätverk så håller vi kontakten inför framtida uppdrag!

Andra tjänster

Capasearch

Marketing Internship, Capasearch

Söker du praktikplats inom marknadsföring och digital kommunikation? Studerar du en yrkesutbildning eller annan högskoleutbildning och söker LIA/praktik är du varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss.

Läs mer
Solör Bioenergi Fjärrvärme

Controller, Solör Bioenergi Fjärrvärme

Solör söker nu en Controller för att stärka teamet inom affärsområdet Fjärrvärme. I rollen kommer du självständigt arbeta med löpanade analyser av månadsbokslut och nyckeltal inom ramen för koncernens svenska del. Du kommer ha nära dialog med de olika regioncheferna och bolagsekonomerna som är utspridda i hela Sverige.

Läs mer
Dustin

Sustainability Communication Manager, Dustin

Dustin is a leading online based IT partner that offers IT products, and associated services and solutions to businesses, the public sector, and individuals. The co

Läs mer