LOCATION

Stockholm

ARBETSTID

VARAKTIGHET

CONTACT

Tjänsten är tillsatt

Customer Director Park, Solkompaniet

Solkompaniet ab

Om bolaget

Solkompaniet är Sveriges marknadsledare inom solel till företag. I över 10 år har vi drivit branschen framåt och ändå har vi bara börjat. För att ge solelen sin rättmätiga plats i energimixen är det nu dags att börja tänka större. Därför vill vi nu bygga riktigt stora solelparker och för det behöver vi ett dedikerat team för installation och konstruktion.

Som en del av Solkompaniet kommer du vara med på en fantastisk tillväxtresa där vi under kommande år går från cirka 450 miljoner till en miljard i omsättning. Om 5 år väntas parksatsningen omsätta 5 MDKR. Inom bara några år kommer den installerade effekten av våra parker mångdubbla den totala effekt som hitintills installerats i Sverige. Vi arbetar med landets största projekt och bland dina kollegor finns branschens främsta experter. Med våra olika förmågor kompletterar vi varandra för att ge kunderna bästa tänkbara kvalité.

Nu söker vi en Customer Director för att sälja och projektleda kundens resa inom solparker.

Om rollen

Solkompaniet erbjuder EPC av solparker till markägare/investerare både nationellt och internationellt. Kunderna är stora institutioner, liksom företag eller andra investerare. Nu söker affärsområdet en Customer Director för att hantera den stora efterfrågan.

Ditt övergripande fokus kommer vara att hantera ett större antal kunder som vill bygga solparker. Det är en senior relationsdriven roll där du både måste kunna förhandla och hitta bästa affärsmodellen för respektive kund, men det är också en roll som kräver stor förmåga att orkestrera många olika kompetenser för att möta kundens behov samt vara rådgivande i dessa komplexa projekt.

Rollens främsta arbetsuppgifter och ansvarsområden:

 • Förhandla och utveckla kunderbjudandet (nya affärsmodeller, prissättning, villkor, fördela risk etc.) som skapar värde för både kund och Solkompaniet.
 • Utveckla och effektivisera investerarens kundresa inom EPC.
 • Etablera och utveckla strategiska samarbeten mot nya och befintliga kunder, vilket innebär att boka och genomföra möten, förhandla avtal (ofta tillsammans med jurister), göra affärsavslut. Rollen innebär också att följa upp och löpande uppdatera status för kundens projektportfölj.
 • Projektleda parkaffärerna och vara den sammanhållande länken mot kunden för att kunna svara på frågor och informera tillbaka till kunden i projekten.

Rollen rapporterar till Affärsområdeschef Park.

Personliga egenskaper

 • Affärsmässig med tydlig målstyrning.
 • Resultatinriktad med förmåga att hålla i multipla projekt och många människor i loop samtidigt.
 • Relationsbyggare, med stark förmåga att förankra internt, likväl som bygga relationer med externa stakeholders.
 • Bra på att förhandla med olika intressenter och få ihop avtal med kunden.
 • Nyfiken, orädd att testa och van att hantera hög grad av osäkerhet.
 • Förtroendeingivande och trygg person med hög stresstålighet.
 • Prestigelös teamspelare med förståelse för helheten.
 • Teknisk förståelse för att skapa förtroende hos kunderna.

Krav på erfarenhet/specifik kompetens

 • Minst 8 års erfarenhet från liknande uppdrag (affärsutvecklare, teknisk säljare, projektledare, customer relations).
 • Erfarenhet från infrastrukturprojekt, byggbranschen eller vindkraftsprojekt i minst 100-miljonersklassen (med förståelse för projekten gällande myndigheter, SPV, tillstånd och liknande aspekter).
 • Dokumenterad erfarenhet av relationer på C-level.
 • God erfarenhet av komplex förhandling och avtalsskrivning.
 • Goda kunskaper i både svenska och engelska.
 • Akademisk examen.
 • B-körkort.

Meriterande:

 • Erfarenhet från elmarknaden, energi- eller vindbranschen.
 • Kunskap inom PPA, power purchase agreement.
 • Kunskap inom energisystem.
 • Erfarenhet av tidigare institutionella investerare.

Varför Solkompaniet?

Du kommer vara med på en fantastisk tillväxtresa där Solkompaniet under kommande år går från 440 miljoner till över en miljard i omsättning. Vi jobbar med landets största projekt och bland dina kollegor finns branschens främsta experter. Med våra olika förmågor kompletterar vi varandra för att ge kunderna bästa tänkbara kvalité. Vi bryr oss. Om våra kunder, varandra och branschen. Vi bygger det hållbara samhället – tillsammans.
Under Solkompaniets tak ryms markutveckling, konsultverksamhet, utbildning, grossist, installation och service. Det innebär otaliga synergieffekter för vår affär och stora utvecklingsmöjligheter för dig. Vi har stora ambitioner för vår väg framåt och vet att rätt team är en förutsättning för att lyckas. Därför värnar vi om våra medarbetare och har som mål att vara branschens bästa arbetsgivare.


Är du den vi söker?

Om du uppfyller kvalifikationerna och är intresserad av tjänsten är du mer än välkommen att söka. Om du har några frågor kan du kontakta våra medarbetare som är ansvariga för denna tjänst.

Tjänsten är tillsatt

Customer Director Park, Solkompaniet

Nästan rätt?

Gå med i vårt nätverk så håller vi kontakten inför framtida uppdrag!

Andra tjänster

Capasearch

Marketing Internship, Capasearch

Söker du praktikplats inom marknadsföring och digital kommunikation? Studerar du en yrkesutbildning eller annan högskoleutbildning och söker LIA/praktik är du varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss.

Läs mer
Solör Bioenergi Fjärrvärme

Controller, Solör Bioenergi Fjärrvärme

Solör söker nu en Controller för att stärka teamet inom affärsområdet Fjärrvärme. I rollen kommer du självständigt arbeta med löpanade analyser av månadsbokslut och nyckeltal inom ramen för koncernens svenska del. Du kommer ha nära dialog med de olika regioncheferna och bolagsekonomerna som är utspridda i hela Sverige.

Läs mer
Dustin

Sustainability Communication Manager, Dustin

Dustin is a leading online based IT partner that offers IT products, and associated services and solutions to businesses, the public sector, and individuals. The co

Läs mer