LOCATION

ARBETSTID

VARAKTIGHET

CONTACT

Tjänsten är tillsatt

Group Accountant, Embracer Group

Embracer Group

Om bolaget

Europas största gamingbolag Embracer Group AB är en global grupp av entreprenörsdrivna företag i spel- och underhållningsindustrin, noterade på Nasdaq Stockholm. Med en decentraliserad modell ser Embracer till att ge både entreprenörer och kreatörer resurserna de behöver för att realisera sin fulla potential. Kulturen kan beskrivas som entreprenöriell, framåtlutad och snabbfotad där varje person bär ett stort eget ansvar och ”laget gäller framför jaget". 

Gruppen har under de senaste åren vuxit enormt både organiskt och genom förvärv och planerar att fortsätta sin tillväxt. Inom koncernen finns idag över 15 000 anställda i fler än 40 länder. Huvudkontoret ligger i Karlstad och moderbolagets anställda (ca 50 medarbetare) är placerade både i Karlstad och Stockholm.

Om rollen

Embracer Group söker nu ytterligare en person till finansteamet i Karlstad. Teamet är indelat i tre ben; financial control, business control och onboarding där du kommer ingå i financial control delen. Som Group Accountant är du nyckelperson mellan Embracer Group och underkoncernernas kontaktpersoner över hela världen. Rollen är lokaliserad på kontoret i Karlstad.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter

  • Kvalitetssäkra inrapportering i koncernrapporteringssystemet Tagetik.
  • Vara ett stöd i system-och redovisningsfrågor.
  • Delta i teamets dagliga arbete med rutiner, effektivisering och problemlösning.
  • Delta i upprättandet av koncernredovisningen och den globala konsolideringen.
  • Kommunicera med de operativa grupperna och analysera deras rapportering från dotterbolagen.
  • Delta i diverse rapporterings- och redovisningsfrågor ur ett koncernperspektiv tillsammans med Financial Control teamet. 

Kompetens och erfarenhet

Du har relevant akademisk utbildning; ekonomi eller motsvarande. Därutöver har du minst 5 års erfarenhet från liknande arbete på byrå och/eller bolag samt  tidigare erfarenhet från redovisning och/eller revision. Erfarenhet och kunskap inom koncernredovisning och K3 är ett krav. Det är meriterande om du har erfarenhet av IFRS och om du har arbetat i något typ av konsolideringsverktyg. Det är ett krav att du kan uttrycka dig mycket väl i både tal och skrift på svenska och engelska (koncernspråket är engelska).

Om dig som person

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, ambition och talang. Som person tror vi att du har humor, integritet och driv. Du är social och tycker om att samarbeta med andra människor. För att trivas hos Embracer behöver du ha ett flexibelt förhållningssätt och gilla att arbeta i en föränderlig och snabbfotad miljö. Du är en självgående initiativtagare men prestigelös nog att kunna be om hjälp samt har en analytisk förmåga och är duktig på att se samband och dra slutsatser. 

Frågor besvaras av rekryteringskonsulten Julia Holmén, julia.holmen@capasearch.se, 070-758 16 87.

Är du den vi söker?

Om du uppfyller kvalifikationerna och är intresserad av tjänsten är du mer än välkommen att söka. Om du har några frågor kan du kontakta våra medarbetare som är ansvariga för denna tjänst.

Tjänsten är tillsatt

Group Accountant, Embracer Group

Nästan rätt?

Gå med i vårt nätverk så håller vi kontakten inför framtida uppdrag!

Andra tjänster

Dustin

Head of HR Operations, Dustin

Join Dustin as Head of HR Operations and lead a dynamic team in a forward-thinking, inclusive culture. Drive global HR strategies, ensure compliance, and support or

Läs mer
Boo Energi

Digital Marketing Manager, Boo Energi

Boo Energi - hållbara energilösningar, där innovation möter tradition. Boo Energi grundades 1920 som ett lokalt energibolag med ansvar för utveckling och underhåll

Läs mer
Indutrade AB

Business Area Head of People, Indutrade AB

Har du gedigen erfarenhet och en stark drivkraft för att leda HR-frågor och att forma en HR-strategisk agenda? Då kan rollen som Head of People för ett av Indutrade

Läs mer