LOCATION

Stockholm

ARBETSTID

Heltid

VARAKTIGHET

CONTACT

Tjänsten är tillsatt

Head of Growth, Homeq

Homeq

Om bolaget

HomeQ är Sveriges största marknadsplats för bostäder som hyrs ut med förstahandskontrakt. För bostadssökande erbjuder vi Sveriges största samlade utbud av förstahandskontrakt. Du kan hitta, ansöka och teckna avtal på lägenheter från över 250 fastighetsbolag på ett ställe, oavsett var i Sverige du vill bo. För fastighetsbolag tillhandahåller vi en innovativ SaaS-tjänst nischad mot bostadsuthyrningsprocessen. Det automatiserar en stor del av hyresarbetet och ger dig säkra hyresgäster. Slutresultatet är 25%-50% mindre tid som spenderas på processen. 

Bolaget grundades 2016 av Hedi Kurda och har på 5 år närmare 600 000 registrerade bostadssökande och flera av landets största fastighetsbolag anslutna till tjänsten, t.ex. Stena Fastigheter, Wallenstam, Balder, SBB, Ikano Bostad och många fler. Huvudkontoret är beläget i ljusa, moderna lokaler i Solna (T-bana Solna Strand / Sundbyberg C) och kulturen präglas av värme, höga ambitioner och en sann entreprenörsanda.

Nu söker bolaget en Head of Growth som kommer att spela en nyckelroll i att ta det snabbt växande bolaget vidare där du leder marknadsinitiativ i nära samarbete med Head of Marketing samt bolagets grundare och VD. 


Kort beskrivning av rollen


HomeQ vill nu rekrytera in en Head of Growth som är ansvarig för tillväxten av deras B2C-produkt. Som Head of Growth tar du en ledande roll och blir ytterst ansvarig för bolagets användartillväxt bland bostadssökande. Det är en strategiskt viktig roll och med rätt driv och resultat kan du inom kort ta plats i bolagets ledningsgrupp. I rollen ingår att driva trafik av användare på marknadsplatsens konsumentsida, inleda nya partnerskap som bygger deras position på marknaden och att skapa rätt tillväxtmöjligheter med befintlig organisation och struktur som stöd. Du kommer att arbeta aktivt mot marknaden med ett stort fokus på att rekrytera fler användare. Alla strukturer är inte på plats och du blir en del av resan så det är därför viktigt att du är flexibel i ditt sätt att arbeta och gillar att bygga och skapa samt hela tiden ta dig an nya utmaningar. Du rapporterar till Head of Marketing och teamet kommer att utökas i takt med bolagets tillväxt.

Några av dina ansvarsområden och arbetsuppgifter:


 • Ta fram bolagets strategiska plan för fortsatt användartillväxt.
 • Utveckla och planera kampanjer och aktiviteter i nära samarbete med sälj- och marknadsteamet.
 • Skapa och planera synlighet för HomeQ i rätt kanaler för dess målgrupper, vid rätt tidpunkt.
 • Hantera och optimera growth marketing i relevanta digitala verktyg.
 • Följa upp, analysera och utvärdera genomförda marknadsaktiviteter och kundinsikter.      
 • Bevaka och hålla dig uppdaterad kring trender och omvärlden i närliggande branscher.
 • Arbeta brett med marknadsföring, operativt och strategiskt.

Krav på erfarenhet/specifik kompetens:

 • Framgångsrikt ha skalat upp en användbas på en digital marknadsplats eller e-handel för B2C.
 • Erfarenhet från performance marketing, growth marketing.
 • Mycket god kunskap inom relevanta Google verktyg ex. Analytics. Adwords, Tags Manager.
 • Viss kunskap inom sociala medier ex. Instagram, TikTok.
 • God kunskap inom marketing automation, såsom e-mail marketing och CRM
 • Flytande engelska i tal, svenska flytande i tal och skrift.

Meriterande:

 • Kunskap inom SEO är meriterande men inte ett krav.

Personliga egenskaper:

 • Hög energinivå.
 • Entreprenöriell och flexibel.
 • Nyfiken och engagerad som vågar testa nya idéer.
 • Självgående med ett starkt eget driv.
 • God förmåga att leda och utveckla andra.
 • Noggrann, strukturerad och datadriven approach till uppgifter och utmaningar.
 • Mycket god förståelse för en kommersiell affär.
 • Trygg i sig själv, med en egen åsikt.

Vad erbjuder HomeQ?


Förutom trevliga kollegor i ett sammansvetsat team, erbjuder vi dig en plats i ett avslappnat företag med korta beslutsvägar, eget ansvarstagande och högt i tak. I rollen finns också stora utvecklingsmöjligheter för rätt person med ett stort driv och engagemang. Du rapporterar till Head of Marketing och kommer att ha ett nära samarbete med samtliga kollegor i företaget. 

Intresserad?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Capasearch. Eventuella frågor besvaras av rekryteringskonsulterna Sofia Puchy, sofia.puchy@capasearch.se 070-789 50 86 eller Andrés Silvera, andres.silvera@capasearch.se

Är du den vi söker?

Om du uppfyller kvalifikationerna och är intresserad av tjänsten är du mer än välkommen att söka. Om du har några frågor kan du kontakta våra medarbetare som är ansvariga för denna tjänst.

Tjänsten är tillsatt

Head of Growth, Homeq

Nästan rätt?

Gå med i vårt nätverk så håller vi kontakten inför framtida uppdrag!

Andra tjänster

Boo Energi

Digital Marketing Manager, Boo Energi

Boo Energi - hållbara energilösningar, där innovation möter tradition. Boo Energi grundades 1920 som ett lokalt energibolag med ansvar för utveckling och underhåll

Läs mer
Indutrade AB

Business Area Head of People, Indutrade AB

Har du gedigen erfarenhet och en stark drivkraft för att leda HR-frågor och att forma en HR-strategisk agenda? Då kan rollen som Head of People för ett av Indutrade

Läs mer
Indutrade AB

Business Area Coordination & Communication, Indutrade AB

Indutrade is an international technology and industrial group that develops and acquires companies characterized by high technical expertise and an ability to build

Läs mer