LOCATION

ARBETSTID

VARAKTIGHET

CONTACT

Tjänsten är tillsatt

Head of IT, Nordic Finance

Nordic Finance

Om bolaget

Nordic Finance är branschledande inom företagsfinansiering i Sverige och utmanar de traditionella bankerna genom ett innovativt och modernt sätt lösa leasingfinansiering. Nordic Finance fokusera på flexibilitet, snabbhet och att tar hänsyn till varje kunds unika förutsättning. De bistår små och medelstora företag med allt från mer komplexa finansieringar till större volymer av finansiell leasing eller hyresavtal.

Under åren har Nordic Finance hjälpt fler än 5500 kunder med investeringar till ett värde mer än fyra miljarder kronor. De har även samarbetet med över 4000 leverantörer och är verksamma inom sex olika branscher: entreprenad, industri, förnybar energi, kontor och IT, hälsa och service samt transport.

Idag är Nordic Finance cirka 45 personer och sedan 2017 är Verdane majoritetsägare i bolaget. Huvudkontoret ligger i Stockholm och lokala säljkontor finns i Sundsvall, Göteborg, Malmö och Jönköping.

Om rollen

Nordic Finance söker nu en Head of IT, vilket är en ny roll i bolaget där du kommer ha det yttersta ansvaret över att det finns en stabil och modern IT-mijlö. Idag är all IT outsourcad till tre olika partners vilket innebär att du kommer agera kravställare och brygga mellan IT-konsulterna och bolaget. Nordic Finance har kommit väldigt långt gällande IT, exempelvis finns snart allt i molnet. Idag använder de sig av systemen Salesforce för CRM och Netsuite för ekonomi.

I rollen kommer du ansvara över att forma och hitta effektiviseringar gällade vilket arbetssätt som är mest lönsamt att jobba utifrån framåt, genom att bland annat driva automatiseringen samt arbeta med RPA och AI. Samtidigt kommer du strategiskt planera långsiktigt och vara den som vågar utamana nuvarande lösningar, för att hitta vilka system som är mest effektiva framåt. Nordic Finance har även ett projekt där medarbetarna bygger sina egna robotar, något som denna roll kommer förankra framåt. Rollen är lokaliserad i Stockholm och du rapporterar till CFO.

Kompetens och erfarenhet

 • Relevant akademisk utbildning.
 • Minst 3 års erfarenhet av att ha arbetat inom IT (ex. IT-projektledare) inom den finansiella sektorn, gärna fintech (snabbfotade och framåtlutade bolag).
 • Erfarenhet från CRM och ekonomisystem, meriterande med Salesforce och Netsuite. 
 • Kunna bygga upp IT inhouse och kravställa både internt och mot externa partners. Van att jobba med ny teknologi och ligga i framkant.
 • Förståelse för AML- och kreditprocesser. 

Om dig som person

 • Ödmjuk och social. Trivas att jobba med andra.
 • Kommunikativ och tydlig.
 • Behöver vara trygg i sig själv och våga utmana/kravställa
 • Ambitiös och engagerad med vilja att arbeta och leverera.
 • Strukturerad och ordningsam.
 • Förändringsbenägen och snabbfotad.

Frågor besvaras av rekryteringskonsulten Julia Holmén, julia.holmen@capasearch.se, 070-758 16 87.

Är du den vi söker?

Om du uppfyller kvalifikationerna och är intresserad av tjänsten är du mer än välkommen att söka. Om du har några frågor kan du kontakta våra medarbetare som är ansvariga för denna tjänst.

Tjänsten är tillsatt

Head of IT, Nordic Finance

Nästan rätt?

Gå med i vårt nätverk så håller vi kontakten inför framtida uppdrag!

Andra tjänster

Capasearch

Marketing Internship, Capasearch

Söker du praktikplats inom marknadsföring och digital kommunikation? Studerar du en yrkesutbildning eller annan högskoleutbildning och söker LIA/praktik är du varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss.

Läs mer
Solör Bioenergi Fjärrvärme

Controller, Solör Bioenergi Fjärrvärme

Solör söker nu en Controller för att stärka teamet inom affärsområdet Fjärrvärme. I rollen kommer du självständigt arbeta med löpanade analyser av månadsbokslut och nyckeltal inom ramen för koncernens svenska del. Du kommer ha nära dialog med de olika regioncheferna och bolagsekonomerna som är utspridda i hela Sverige.

Läs mer
Dustin

Sustainability Communication Manager, Dustin

Dustin is a leading online based IT partner that offers IT products, and associated services and solutions to businesses, the public sector, and individuals. The co

Läs mer