LOCATION

Stockholm

ARBETSTID

VARAKTIGHET

CONTACT

Tjänsten är tillsatt

Head of Operations Management, MTRX

MTRX

Vill du verka för att forma framtidens moderna tågresande? Här har du möjlighet att kliva på en ledande roll i ett bolag som gör tågbranschen snabbare, smidigare - och härligare!

Om bolaget

MTRX är ett modernt tågbolag som sedan 2015 trafikerar tågsträckan från Stockholm till Göteborg med sina snabbtåg. (Under sommarhalvåret förlänger man sträckan ner till Båstad). Sedan starten har MTRX, enligt Svenskt Kvalitetsindex, Sveriges nöjdaste tågresenärer och har även varit punktligast av både flyg och tåg på sträckan Stockholm-Göteborg under 2017 - 2021. Med sina tåg erbjuder MTRX smidiga resor för medvetna resenärer som söker ett tryggt, smart och personligt resande i arbetet eller privat. Huvudkontoret i Stockholm City präglas av en prestigelös kultur med höga ambitioner. Bolaget är en del av MTR Nordic Group, som i sin tur ingår i den globala koncernen MTR Corporation, ett av de ledande tågbolagen i världen.

Om rollen

I rollen som Head of Operations Management har du ansvaret för fordon, planering (både trafik och personal) samt driftledning för en verksamhet som opererar dygnet runt. Övergripande Ansvarsområden:

 • Tillgångsförvaltning av fordon (tågen)
 • Planering av fordon, trafik och personal
 • Driftledning av fordon, trafik och personal

För att lyckas i rollen krävs att du är en analytisk lagspelare och trygg ledare med förmåga att förstå och se helheten kring den komplexa planering (av trafik och personal) som krävs för att effektivt driva MTRX:s verksamhet och utveckling framåt. För att leda din avdelning krävs tydlig struktur och väl fungerade processer samtidigt som du är flexibel och lösningsorienterad i en verksamhet under ständig förändring och utveckling där ett strategiskt förhållningssätt till rollen går parallellt med det operativa. I rollen strävar du, tillsammans med ditt team, efter att nå högsta möjliga nivå för dina ansvarsområden punktlighet, trafiksäkerhet, utförd produktion, prestation av fordon, effektiv produktivitet, engagerade medarbetare, bemanningseffektivitet, fordonstillgänglighet och EBT. Du är även kommunikativ och prestigelös som person och vet hur du förmedlar en komplex affär på ett tydligt och enkelt sätt både mot medarbetare och ledning. Du har personalansvar för en direktrapporterandechef och fem specialister med totalt knappt 20 personer i teamet.Du ingåri bolagets ledningsgrupp och rapporterar till VD.

Krav på erfarenhet/kompetens

 • Minst 8 års yrkeserfarenhet varav minst 5 år i en ledarroll, åtminstone delar av tiden för kvalificerade tjänstemän.
 • Haft PnL ansvar eller motsvarande (Resultatansvar)
 • Svenska och engelska flytande i tal och skrift
 • Erfarenhet av förändringsledning
 • Akademisk utbildning. 

Om dig

 • Analytisk och datadriven.
 • Ordningsam och strukturerad
 • Prestigelös och vänlig som person som trivs i ett team med drivna och ambitiösa medarbetare
 • ”kavla upp ärmarna” attityd.
 • Operativt stark i kombination med strategisk höjd.
 • Coachande och stöttande som ledare.
 • Kommunikativ i tal och skrift

Positionen som Head of Operations Management erbjuder en ambitiös individ ett utmärkt tillfälle att tillsammans med ett engagerat team säkra och utveckla den höga nivå som MTRX levererar. Rätt person trivs med att vara del av någonting större och uppskattar förmånen att vara med om att utveckla och lyfta Sveriges tågtrafik med hjälp av miljövänliga transporter.

Är du den vi söker?

Om du uppfyller kvalifikationerna och är intresserad av tjänsten är du mer än välkommen att söka. Om du har några frågor kan du kontakta våra medarbetare som är ansvariga för denna tjänst.

Tjänsten är tillsatt

Head of Operations Management, MTRX

Nästan rätt?

Gå med i vårt nätverk så håller vi kontakten inför framtida uppdrag!

Andra tjänster

Dustin

Head of HR Operations, Dustin

Join Dustin as Head of HR Operations and lead a dynamic team in a forward-thinking, inclusive culture. Drive global HR strategies, ensure compliance, and support or

Läs mer
Boo Energi

Digital Marketing Manager, Boo Energi

Boo Energi - hållbara energilösningar, där innovation möter tradition. Boo Energi grundades 1920 som ett lokalt energibolag med ansvar för utveckling och underhåll

Läs mer
Indutrade AB

Business Area Head of People, Indutrade AB

Har du gedigen erfarenhet och en stark drivkraft för att leda HR-frågor och att forma en HR-strategisk agenda? Då kan rollen som Head of People för ett av Indutrade

Läs mer