LOCATION

Stockholm

ARBETSTID

VARAKTIGHET

CONTACT

Tjänsten är tillsatt

Head of Operations Management, MTRX 2

MTRX

Vill du verka för att forma framtidens moderna tågresande? Här har du möjlighet att kliva på en ledande roll i ett bolag som gör tågbranschen snabbare, smidigare - och härligare!

Om bolaget

MTRX är ett modernt tågbolag som sedan 2015 trafikerar tågsträckan från Stockholm till Göteborg med sina snabbtåg. (Under sommarhalvåret förlänger man sträckan ner till Båstad). Sedan starten har MTRX, enligt Svenskt Kvalitetsindex, Sveriges nöjdaste tågresenärer och har även varit punktligast av både flyg och tåg på sträckan Stockholm-Göteborg under 2017 - 2021. Med sina tåg erbjuder MTRX smidiga resor för medvetna resenärer som söker ett tryggt, smart och personligt resande i arbetet eller privat. Huvudkontoret i Stockholm City präglas av en prestigelös kultur med höga ambitioner. Bolaget är en del av MTR Nordic Group, som i sin tur ingår i den globala koncernen MTR Corporation, ett av de ledande tågbolagen i världen.

Om rollen

I rollen som Head of Operations Management har du ansvaret för fordon, planering (både trafik och personal) samt driftledning för en verksamhet som opererar dygnet runt. Övergripande Ansvarsområden:

 • Tillgångsförvaltning av fordon (tågen)
 • Planering av fordon, trafik och personal
 • Driftledning av fordon, trafik och personal

För att lyckas i rollen krävs att du är en analytisk lagspelare och trygg ledare med förmåga att förstå och se helheten kring den komplexa planering (av trafik och personal) som krävs för att effektivt driva MTRX:s verksamhet och utveckling framåt. För att leda din avdelning krävs tydlig struktur och väl fungerade processer samtidigt som du är flexibel och lösningsorienterad i en verksamhet under ständig förändring och utveckling där ett strategiskt förhållningssätt till rollen går parallellt med det operativa. I rollen strävar du, tillsammans med ditt team, efter att nå högsta möjliga nivå för dina ansvarsområden punktlighet, trafiksäkerhet, utförd produktion, prestation av fordon, effektiv produktivitet, engagerade medarbetare, bemanningseffektivitet, fordonstillgänglighet och EBT. Du är även kommunikativ och prestigelös som person och vet hur du förmedlar en komplex affär på ett tydligt och enkelt sätt både mot medarbetare och ledning. Du har personalansvar för en direktrapporterandechef och fem specialister med totalt knappt 20 personer i teamet.Du ingåri bolagets ledningsgrupp och rapporterar till VD.

Krav på erfarenhet/kompetens

 • Minst 8 års yrkeserfarenhet varav minst 5 år i en ledarroll, åtminstone delar av tiden för kvalificerade tjänstemän.
 • Haft PnL ansvar eller motsvarande (Resultatansvar)
 • Svenska och engelska flytande i tal och skrift
 • Erfarenhet av förändringsledning
 • Akademisk utbildning. 

Om dig

 • Analytisk och datadriven.
 • Ordningsam och strukturerad
 • Prestigelös och vänlig som person som trivs i ett team med drivna och ambitiösa medarbetare
 • ”kavla upp ärmarna” attityd.
 • Operativt stark i kombination med strategisk höjd.
 • Coachande och stöttande som ledare.
 • Kommunikativ i tal och skrift

Positionen som Head of Operations Management erbjuder en ambitiös individ ett utmärkt tillfälle att tillsammans med ett engagerat team säkra och utveckla den höga nivå som MTRX levererar. Rätt person trivs med att vara del av någonting större och uppskattar förmånen att vara med om att utveckla och lyfta Sveriges tågtrafik med hjälp av miljövänliga transporter.

Är du den vi söker?

Om du uppfyller kvalifikationerna och är intresserad av tjänsten är du mer än välkommen att söka. Om du har några frågor kan du kontakta våra medarbetare som är ansvariga för denna tjänst.

Tjänsten är tillsatt

Head of Operations Management, MTRX 2

Nästan rätt?

Gå med i vårt nätverk så håller vi kontakten inför framtida uppdrag!

Andra tjänster

Capasearch

Marketing Internship, Capasearch

Söker du praktikplats inom marknadsföring och digital kommunikation? Studerar du en yrkesutbildning eller annan högskoleutbildning och söker LIA/praktik är du varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss.

Läs mer
Solör Bioenergi Fjärrvärme

Controller, Solör Bioenergi Fjärrvärme

Solör söker nu en Controller för att stärka teamet inom affärsområdet Fjärrvärme. I rollen kommer du självständigt arbeta med löpanade analyser av månadsbokslut och nyckeltal inom ramen för koncernens svenska del. Du kommer ha nära dialog med de olika regioncheferna och bolagsekonomerna som är utspridda i hela Sverige.

Läs mer
Dustin

Sustainability Communication Manager, Dustin

Dustin is a leading online based IT partner that offers IT products, and associated services and solutions to businesses, the public sector, and individuals. The co

Läs mer