LOCATION

Stockholm

ARBETSTID

VARAKTIGHET

CONTACT

Tjänsten är tillsatt

Head of Service Delivery, MTRX

MTRX

Vill du verka för att forma framtidens moderna tågresande? Här har du möjlighet att kliva på en ledande roll i ett bolag som gör tågbranschen snabbare, smidigare - och härligare!

Om bolaget

MTRX är ett modernt tågbolag som sedan 2015 trafikerar tågsträckan från Stockholm till Göteborg med sina snabbtåg. (Under sommarhalvåret förlänger man sträckan ner till Båstad). Sedan starten har MTRX, enligt Svenskt Kvalitetsindex, Sveriges nöjdaste tågresenärer och har även varit punktligast på sträckan Stockholm-Göteborg under 2017 - 2021. Med sina tåg erbjuder MTRX smidiga resor för medvetna resenärer som söker ett tryggt, smart och personligt resande i arbetet eller privat. Huvudkontoret i Stockholm City präglas av en prestigelös kultur med höga ambitioner. Bolaget är en del av MTR Nordic Group, som i sin tur ingår i den globala koncernen MTR Corporation, ett av de ledande tågbolagen i världen.

Om rollen

I rollen som Head of Service Delivery innehar du en nyckelroll kring MTRX leverans till sina slutkunder, tågresenärerna, då du har det övergripande ansvaret för trafikleverans, information och försäljning ombord på tågen. För att lyckas i rollen är du en service-minded people person i kombination med en trygg, tydlig och coachande ledare. Samtidigt som du är kreativ och lösningsorienterad förstår du vikten av strukturer och processer i en verksamhet i ständig utveckling och förändring. I rollen strävar du efter att uppnå högsta möjliga nivå kopplat till dina ansvarsområden kundnöjdhet, försäljning ombord på tågen, trafikinformation, trafiksäkerhet, punktlighet, engagerade medarbetare och lönsamhet. Du har personalansvar för två direktrapporterande chefer och två instruktörer med runt nittio personer i avdelningen, vilket innefattar platscheferna för Stockholm, Göteborg samt lokförare och servicevärdar. Du är en del av ledningsgruppen och rapporterar till VD.

Krav på erfarenhet/kompetens

 • Minst 8 års yrkeserfarenhet varav 5+ år i en ledande operativ roll för stora medarbetargrupper.
 • Haft PnL ansvar eller motsvarande (Resultatansvar)
 • Svenska och engelska flytande i tal och skrift
 • Akademisk utbildning eller motsvarande

Personliga egenskaper

 • Kreativ och nytänkande men förstår vikten av tydliga rutiner, strukturer och processer
 • Prestigelös och vänlig som person som trivs i ett team med drivna och ambitiösa medarbetare
 • ”kavla upp ärmarna” attityd som trivs i en verksamhet som aldrig sover (tågen rullar 24/7)
 • Operativt stark i kombination med strategisk höjd
 • Coachande och stöttande som ledare.
 • Får energi av att interagera med andra och har stort kundfokus
 • Kommunikativ i tal och skrift

Positionen som Head of Service Delivery erbjuder en ambitiös individ ett utmärkt tillfälle att tillsammans med ett engagerat team säkra och utveckla den höga nivå som MTRX levererar. Rätt person trivs med att vara del av någonting större och uppskattar förmånen att vara med om att utveckla och lyfta Sveriges tågtrafik med hjälp av miljövänliga transporter.

Är du den vi söker?

Om du uppfyller kvalifikationerna och är intresserad av tjänsten är du mer än välkommen att söka. Om du har några frågor kan du kontakta våra medarbetare som är ansvariga för denna tjänst.

Tjänsten är tillsatt

Head of Service Delivery, MTRX

Nästan rätt?

Gå med i vårt nätverk så håller vi kontakten inför framtida uppdrag!

Andra tjänster

Boo Energi

Digital Marketing Manager, Boo Energi

Boo Energi - hållbara energilösningar, där innovation möter tradition. Boo Energi grundades 1920 som ett lokalt energibolag med ansvar för utveckling och underhåll

Läs mer
Indutrade AB

Business Area Head of People, Indutrade AB

Har du gedigen erfarenhet och en stark drivkraft för att leda HR-frågor och att forma en HR-strategisk agenda? Då kan rollen som Head of People för ett av Indutrade

Läs mer
Indutrade AB

Business Area Coordination & Communication, Indutrade AB

Indutrade is an international technology and industrial group that develops and acquires companies characterized by high technical expertise and an ability to build

Läs mer