LOCATION

Stockholm

ARBETSTID

VARAKTIGHET

CONTACT

Tjänsten är tillsatt

Partneransvarig Mark, Solkompaniet

Solkompaniet

Välkommen till Solkompaniet. Koncernen som går i fronten för den svenska solelbranschen. Vi är marknadsledare för storskalig solel och arbetar med projekt som som gör verklig skillnad. Både för solelen som affär och för energisystemet. 

Vi är experter på storskalig solel för svenska förhållanden och är branschledande i Sverige. I över tio år har vi drivit branschen framåt och ändå har resan bara börjat. För att ge solelen sin rättmätiga plats i energimixen bygger vi därför solelparker och till det behöver vi först hitta och utveckla mark. I takt med bolagets- och affärsområdets expansiva planer söker vi nu en driven och resultatinriktad Utvecklingschef som ska komplettera markteamet. Som en del av Solkompaniet kommer du att vara med på en fantastisk tillväxtresa med landets största projekt av solelparker och bland dina kollegor finns branschens främsta experter. Med våra olika förmågor kompletterar vi varandra och brinner för att driva samhället mot en hållbar framtid.

Om rollen

Till ledningsgruppen för affärsområde MARK söker Solkompaniet nu en Partneransvarig som ska upprätta avtal med Sveriges största markägare i syfte att skapa förutsättningar för storskaliga solparker. Rollen är ny för affärsområdet och du ges utrymme att bygga din egen struktur för att nå satta mål. Bolaget erbjuder stora frihetsgrader i rollen men vi ser att du samtidigt är en teamplayer som trivs med att arbeta både operativ och strategisk. För att lyckas i rollen har du ett starkt eget driv, du vet du hur du skapa relationer med nya kontakter i komplexa organisationer och får energi av att jobba mot, och nå, högt uppsatta mål i en dynamisk omgivning. Bolaget och affärsområdet växer snabbt varpå det krävs att du är anpassningsbar och bekväm med förändringar.

Arbetsuppgifter:

 • Skapa relationer med personer på beslutsfattande nivå inom företag/organisationer/institutioner som äger stora markområden.
 • Utveckla skräddarsydda affärsmodeller för partnerskap.
 • Ta fram och förhandla avtal utifrån överenskomna affärsmodeller.
 • Identifiera och skapa förutsättningar för att realisera projekt med respektive markägare.
 • Förvalta relation med partners i pågående projekt.
 • Utveckla strategier och processer för att uppnå satta mål.

Om dig som person

 • Får energi av att skapa och söka nya relationer/affärer.
 • Drivs av att uppnå resultat och att stänga en affär.
 • Analytisk och strukturerad.
 • Har en förmåga att övertyga och få med sig andra.
 • Nyfiken.
 • Förtroendeingivande med förståelse för affärsområdets helhetsaffär.
 • Förmåga att navigera i komplexa organisationer för att uppnå resultat (externt och internt).
 • Tålmodig och självgående.

Krav på erfarenhet/kompetens

 • Relevant akademisk utbildning (ekonomi, juridik, ingenjör).
 • Erfarenhet av försäljning/affärsutveckling B2B.
 • Erfarenhet av komplexa avtalsmodeller och förhandling.
 • Erfarenhet av nykundsbearbetning.
 • Erfarenhet av långa säljcykler.
 • Bygga nuvärdeskalkyler för storskaliga projekt.

Vad vi erbjuder dig

Affärsområdet Mark har stort fokus inom koncernen och som Partneransvarig har du en nyckelroll i att bidra till en grönare energiomställning för omvärlden. Under Solkompaniets tak ryms konsultverksamhet, utbildning, grossist, installation och service. Det innebär otaliga synergieffekter för vår affär och stora utvecklingsmöjligheter för dig i en framtidsbransch. Du får dessutom ett gäng kollegor som är kompetenta, engagerade och roliga!

Är du intresserad?

I denna rekrytering samarbetar vi med Capasearch.
Frågor besvaras av rekryteringskonsulterna sofia.puchy@capasearch.se, 070-789 5086 eller nina.kanni@capasearch.se, 073-805 9300

Är du den vi söker?

Om du uppfyller kvalifikationerna och är intresserad av tjänsten är du mer än välkommen att söka. Om du har några frågor kan du kontakta våra medarbetare som är ansvariga för denna tjänst.

Tjänsten är tillsatt

Partneransvarig Mark, Solkompaniet

Nästan rätt?

Gå med i vårt nätverk så håller vi kontakten inför framtida uppdrag!

Andra tjänster

Capasearch

Marketing Internship, Capasearch

Söker du praktikplats inom marknadsföring och digital kommunikation? Studerar du en yrkesutbildning eller annan högskoleutbildning och söker LIA/praktik är du varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss.

Läs mer
Solör Bioenergi Fjärrvärme

Controller, Solör Bioenergi Fjärrvärme

Solör söker nu en Controller för att stärka teamet inom affärsområdet Fjärrvärme. I rollen kommer du självständigt arbeta med löpanade analyser av månadsbokslut och nyckeltal inom ramen för koncernens svenska del. Du kommer ha nära dialog med de olika regioncheferna och bolagsekonomerna som är utspridda i hela Sverige.

Läs mer
Dustin

Sustainability Communication Manager, Dustin

Dustin is a leading online based IT partner that offers IT products, and associated services and solutions to businesses, the public sector, and individuals. The co

Läs mer