LOCATION

Stockholm

ARBETSTID

VARAKTIGHET

CONTACT

Tjänsten är tillsatt

Säljare Energi, Momentum Software Group AB

Momentum Software Group AB

Är du en erfaren och stark säljare som vet hur du bygger förtroende och långsiktiga relationer? Är du dessutom nyfiken på att söka nya utmaningar i ett SaaS-bolag med fokus på fastighet? Då kan den här rollen vara helt rätt för dig.

Om bolaget

Momentum Software är ett svenskt SaaS bolag inom proptech (Property Technology) som genom sina moderna plattformar digitaliserar och förenklar vardagen för fastighetsbolag och deras hyresgäster. Bolaget är marknadsledande i Norden med över 450 fastighetsägare som kunder och drygt 130 anställda och man har senaste året genomgått en expansiv tillväxt vilket innefattat börsnotering samt att man i juni 2022 blev uppköpta av Aeron Group, Tysklands största mjukvarubolag för fastigheter. Huvudkontoret är placerat i Stockholm och man har också kontor i Falun, Göteborg och Malmö.

Om rollen

I takt med att energifrågor har vuxit till ett prioriterat område att hantera effektivt för fastighetsägare har Momentums plattform kopplat till energi blivit alltmer efterfrågat och bolaget ska därav lägga mer fokus på att nå ut med sin produkt till befintliga och potentiella kunder. Energiuppföljningssystemet hanterar insamling, bearbetning och analys av energidata vilket ger kunderna kraftfulla verktyg till att hantera energifrågor och minska sina kostnader. Enkelt uttryckt, ett smidigt sätt att hantera ett komplext område. Som säljare för Momentum Energi jobbar du självständigt mot satta mål och du ingår i ett säljteam på fem personer och rapporterar till Försäljningschefen som är placerad i Falun. I rollen förväntas du kontakta nya potentiella kunder och självständigt boka in möten och bearbeta dina kundkontakter hela vägen till påskrivet kontrakt. Säljcyklerna är vanligtvis långa, vilket kräver att du är uthållig i med och motvind och har en stark egen motor att nå satta mål på lång sikt. Du är en förtroendeingivande person som vet hur du bemöter och kommunicerar med olika typer av människor och håller dig löpande uppdaterad med omvärlden och utvecklingen kring de frågor som berör produkten, då du säljer genom förtroende och kunskap. Arbetet kräver att du har möjlighet att resa då du bearbetar kunder i hela Sverige och det är flexibelt var du har din bas. Övergripande ansvarsområden:

 • Självständigt kontakta, boka, planera och genomföra kundbesök i hela Sverige. Både via Teams och personliga möten.
 • Sammanställa offerter och löpande rapportera din aktivitet i Upsales.
 • Presentera och demonstrera energiuppföljningssystemet för berörda kundgrupper.
 • Bygga långsiktiga relationer med befintliga och potentiella kunder med långa säljcykler till påskrivet avtal.
 • Löpande hålla dig uppdaterad i branschen och frågor koppat till produkten och energifrågor/fastighet för att bygga kunskap och förtroende kring branschen du verkar i.

Erfarenhet/specifik kompetens

 • Minst 5 års erfarenhet av relationsbyggande försäljning B2B med påvisat gott resultat av långa säljcykler.
 • Eftergymnasial utbildning.
 • Självklart datadriven med intresse för digi-tech.
 • Flytande i tal och skrift på engelska och svenska.
 • B-körkort.

Om dig

 • Målmedveten med ett starkt eget driv och uthållighet att slutföra affären hela vägen till påskrivet avtal.
 • Förmåga att hålla struktur och ordning i ditt självständiga arbete.
 • Nyfiken som vill lära och utvecklas.
 • Hög energi med förmåga att skapa förtroende och bygga långsiktiga relationer.
 • Självgående och given initiativtagare.
 • Förmåga att presentera och förklara komplexa frågor på ett lättförståeligt sätt.
 • Bra på att nätverka och skapa god stämning med olika typer av människor.
 • Intresse för teknik, energi och fastighet.


Är du den vi söker?

Om du uppfyller kvalifikationerna och är intresserad av tjänsten är du mer än välkommen att söka. Om du har några frågor kan du kontakta våra medarbetare som är ansvariga för denna tjänst.

Tjänsten är tillsatt

Säljare Energi, Momentum Software Group AB

Nästan rätt?

Gå med i vårt nätverk så håller vi kontakten inför framtida uppdrag!

Andra tjänster

Capasearch

Marketing Internship, Capasearch

Söker du praktikplats inom marknadsföring och digital kommunikation? Studerar du en yrkesutbildning eller annan högskoleutbildning och söker LIA/praktik är du varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss.

Läs mer
Solör Bioenergi Fjärrvärme

Controller, Solör Bioenergi Fjärrvärme

Solör söker nu en Controller för att stärka teamet inom affärsområdet Fjärrvärme. I rollen kommer du självständigt arbeta med löpanade analyser av månadsbokslut och nyckeltal inom ramen för koncernens svenska del. Du kommer ha nära dialog med de olika regioncheferna och bolagsekonomerna som är utspridda i hela Sverige.

Läs mer
Dustin

Sustainability Communication Manager, Dustin

Dustin is a leading online based IT partner that offers IT products, and associated services and solutions to businesses, the public sector, and individuals. The co

Läs mer