LOCATION

Stockholm

ARBETSTID

VARAKTIGHET

CONTACT

Tjänsten är tillsatt

Säljare Energi, Momentum Software Group AB

Momentum Software Group AB

Är du en erfaren och stark säljare som vet hur du bygger förtroende och långsiktiga relationer? Är du dessutom nyfiken på att söka nya utmaningar i ett SaaS-bolag med fokus på fastighet? Då kan den här rollen vara helt rätt för dig.

Om bolaget

Momentum Software är ett svenskt SaaS bolag inom proptech (Property Technology) som genom sina moderna plattformar digitaliserar och förenklar vardagen för fastighetsbolag och deras hyresgäster. Bolaget är marknadsledande i Norden med över 450 fastighetsägare som kunder och drygt 130 anställda och man har senaste året genomgått en expansiv tillväxt vilket innefattat börsnotering samt att man i juni 2022 blev uppköpta av Aeron Group, Tysklands största mjukvarubolag för fastigheter. Huvudkontoret är placerat i Stockholm och man har också kontor i Falun, Göteborg och Malmö.

Om rollen

I takt med att energifrågor har vuxit till ett prioriterat område att hantera effektivt för fastighetsägare har Momentums plattform kopplat till energi blivit alltmer efterfrågat och bolaget ska därav lägga mer fokus på att nå ut med sin produkt till befintliga och potentiella kunder. Energiuppföljningssystemet hanterar insamling, bearbetning och analys av energidata vilket ger kunderna kraftfulla verktyg till att hantera energifrågor och minska sina kostnader. Enkelt uttryckt, ett smidigt sätt att hantera ett komplext område. Som säljare för Momentum Energi jobbar du självständigt mot satta mål och du ingår i ett säljteam på fem personer och rapporterar till Försäljningschefen som är placerad i Falun. I rollen förväntas du kontakta nya potentiella kunder och självständigt boka in möten och bearbeta dina kundkontakter hela vägen till påskrivet kontrakt. Säljcyklerna är vanligtvis långa, vilket kräver att du är uthållig i med och motvind och har en stark egen motor att nå satta mål på lång sikt. Du är en förtroendeingivande person som vet hur du bemöter och kommunicerar med olika typer av människor och håller dig löpande uppdaterad med omvärlden och utvecklingen kring de frågor som berör produkten, då du säljer genom förtroende och kunskap. Arbetet kräver att du har möjlighet att resa då du bearbetar kunder i hela Sverige och det är flexibelt var du har din bas. Övergripande ansvarsområden:

 • Självständigt kontakta, boka, planera och genomföra kundbesök i hela Sverige. Både via Teams och personliga möten.
 • Sammanställa offerter och löpande rapportera din aktivitet i Upsales.
 • Presentera och demonstrera energiuppföljningssystemet för berörda kundgrupper.
 • Bygga långsiktiga relationer med befintliga och potentiella kunder med långa säljcykler till påskrivet avtal.
 • Löpande hålla dig uppdaterad i branschen och frågor koppat till produkten och energifrågor/fastighet för att bygga kunskap och förtroende kring branschen du verkar i.

Erfarenhet/specifik kompetens

 • Minst 5 års erfarenhet av relationsbyggande försäljning B2B med påvisat gott resultat av långa säljcykler.
 • Eftergymnasial utbildning.
 • Självklart datadriven med intresse för digi-tech.
 • Flytande i tal och skrift på engelska och svenska.
 • B-körkort.

Om dig

 • Målmedveten med ett starkt eget driv och uthållighet att slutföra affären hela vägen till påskrivet avtal.
 • Förmåga att hålla struktur och ordning i ditt självständiga arbete.
 • Nyfiken som vill lära och utvecklas.
 • Hög energi med förmåga att skapa förtroende och bygga långsiktiga relationer.
 • Självgående och given initiativtagare.
 • Förmåga att presentera och förklara komplexa frågor på ett lättförståeligt sätt.
 • Bra på att nätverka och skapa god stämning med olika typer av människor.
 • Intresse för teknik, energi och fastighet.


Är du den vi söker?

Om du uppfyller kvalifikationerna och är intresserad av tjänsten är du mer än välkommen att söka. Om du har några frågor kan du kontakta våra medarbetare som är ansvariga för denna tjänst.

Tjänsten är tillsatt

Säljare Energi, Momentum Software Group AB

Nästan rätt?

Gå med i vårt nätverk så håller vi kontakten inför framtida uppdrag!

Andra tjänster

Dustin

Head of HR Operations, Dustin

Join Dustin as Head of HR Operations and lead a dynamic team in a forward-thinking, inclusive culture. Drive global HR strategies, ensure compliance, and support or

Läs mer
Boo Energi

Digital Marketing Manager, Boo Energi

Boo Energi - hållbara energilösningar, där innovation möter tradition. Boo Energi grundades 1920 som ett lokalt energibolag med ansvar för utveckling och underhåll

Läs mer
Indutrade AB

Business Area Head of People, Indutrade AB

Har du gedigen erfarenhet och en stark drivkraft för att leda HR-frågor och att forma en HR-strategisk agenda? Då kan rollen som Head of People för ett av Indutrade

Läs mer