LOCATION

Stockholm

ARBETSTID

VARAKTIGHET

CONTACT

Tjänsten är tillsatt

Senior Affärsutvecklare Elnät, Solkompaniet

Solkompaniet

Välkommen till Solkompaniet. Koncernen som går i fronten för den svenska solelbranschen. Vi är marknadsledare för storskalig solel och arbetar med projekt som gör verklig skillnad. Både för solelen som affär och för energisystemet. 

Vi är experter på storskalig solel för svenska förhållanden och är branschledande i Sverige. I över tio år har vi drivit branschen framåt och ändå har resan bara börjat. För att ge solelen sin rättmätiga plats i energimixen bygger vi därför solelparker och till det behöver vi först hitta och utveckla mark. I takt med bolagets- och affärsområdets expansiva planer söker vi nu en driven och resultatinriktad Senior Affärsutvecklare Elnät som ska komplettera markteamet. Som en del av Solkompaniet kommer du att vara med på en fantastisk tillväxtresa med landets största projekt av solelparker och bland dina kollegor finns branschens främsta experter. Med våra olika förmågor kompletterar vi varandra och brinner för att driva samhället mot en hållbar framtid.

Om rollen

I denna roll äger du Affärsområdet Marks strategifrågor när det gäller elnät, och driver frågorna i nära samarbete med elnätskollegorna (fn två st som hanterar de löpande elnätsärenden). En utmaning är att analysera och formulera en strategi, men viktigast är att driva konkreta utvecklingsprojekt där elnäten är i centrum, och att i löpande aktiv dialog och förhandling med elnätsägarna förbättra Solkompaniets villkor, flytta fram bolagets positioner och inhämta den information som behövs för att stärka Solkompaniets möjligheter till vunna affärer.  

Du är en person med stark affärsutvecklingskompetens, vilket innefattar analys och formulering av taktiska/strategiska vägval. Tyngdpunkten ligger på att interagera/förhandla med elnätsägarna, och initiera samt driva “strategiska projekt” samt dra slutsatser av utfallet, för att därefter upprätta de mest framkomliga vägarna mot uppsatta mål. Detta kräver styrka primärt inom projektformulering, projektledning, in-försäljning/övertalning/kommunikation, förhandling och syntetisering av utfall.

Arbetsuppgifter:

 • Äga, driva och formulera AO Marks elnätsstrategi, tillsammans med Affärsområde Marks team av elnätsspecialister, f.n två st.
 • Löpande förbättra villkoren gentemot elnätsägarna genom rätt kunskap, relationer och förhandling (b.la. genom strategiska möten med elnätsägarna) 
 • Upprätthålla en god kunskap om utvecklingen inom elnät och relaterade frågor, bland annat utbyggnadsplaner. 
 • Initiera och driva utvecklingsprojekt som driver bolagets elnätsstrategi framåt 
 • Operationalisera och rulla ut nya anslutningsmodeller och angreppssätt, baserat på resultaten av utvecklingsprojekten 
 • Driva en regelbunden projektportföljsdiskussion med de tre regionnätsägarna 

Om dig som person

 • Hög aktivitetsnivå 
 • Är driftig
 • Relationsskapande 
 • Kommunikativ 
 • Analytisk 
 • Orädd i förhandling 
 • Självgående och proaktiv

Krav på erfarenhet/kompetens

 • Minst 5-10 års relevant arbetslivserfarenhet kopplad till elnätsbranschen, inom en elnätsorganisation, eller som kund eller leverantör till elnätsbolagen 
 • Väl etablerat kontaktnät på flera nivåer hos elnätsägarna, främst Ellevio, Eon, Vattenfall elnät. I andra hand Svenska Kraftnät, GEAB och lokalnätsbolag 
 • Relevant högskoleutbildning, till exempel civilingenjör/master eller ekonom 
 • Stor vana vid komplex projektinitiering- och ledning, inklusive multi-stakeholder management 
 • Stor vana vid förhandling, villkorsformulering och att arbeta med jurister för att upprätta avtal
 • God förmåga att snabbt bygga förtroendebaserade relationer 
 • Flerårig omfattande erfarenhet av att ha jobbat på eller med elnätsbolag, som anställd eller leverantör åt elnätsbolag, tex som konsult eller underleverantör.  
 • Affärsutveckling och projektledning  
 • Kontaktnät hos elnätsbolag, främst hos regionnätsägarna Ellevio, E.on eldistribution och Vattenfall eldistribution, även värdefullt med kontakter bland lokalnät och Svenska Kraftnät  
 • God förståelse för elnätsbolagens organisation och beslutsprocesser 
 • Du har stor acceptans med den osäkerhet som präglar vår unga bransch, du trivs och är produktiv trots att många frågor inte har enkla svar. 

Vad vi erbjuder dig

Som Affärsutvecklare har du en nyckelroll i att bidra till en grönare energiomställning för omvärlden. Under Solkompaniets tak ryms konsultverksamhet, utbildning, grossist, installation och service. Det innebär otaliga synergieffekter för vår affär och stora utvecklingsmöjligheter för dig i en framtidsbransch. Du får dessutom ett gäng kollegor som är kompetenta, engagerade och roliga!

Är du intresserad?

I denna rekrytering samarbetar vi med Capasearch.
Frågor besvaras av rekryteringskonsulterna mattias.ribbing@capasearch.se, 076-101 43 61 eller andres.silvera@capasearch.se, 073–578 04 04

Är du den vi söker?

Om du uppfyller kvalifikationerna och är intresserad av tjänsten är du mer än välkommen att söka. Om du har några frågor kan du kontakta våra medarbetare som är ansvariga för denna tjänst.

Tjänsten är tillsatt

Senior Affärsutvecklare Elnät, Solkompaniet

Nästan rätt?

Gå med i vårt nätverk så håller vi kontakten inför framtida uppdrag!

Andra tjänster

Capasearch

Marketing Internship, Capasearch

Söker du praktikplats inom marknadsföring och digital kommunikation? Studerar du en yrkesutbildning eller annan högskoleutbildning och söker LIA/praktik är du varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss.

Läs mer
Solör Bioenergi Fjärrvärme

Controller, Solör Bioenergi Fjärrvärme

Solör söker nu en Controller för att stärka teamet inom affärsområdet Fjärrvärme. I rollen kommer du självständigt arbeta med löpanade analyser av månadsbokslut och nyckeltal inom ramen för koncernens svenska del. Du kommer ha nära dialog med de olika regioncheferna och bolagsekonomerna som är utspridda i hela Sverige.

Läs mer
Dustin

Sustainability Communication Manager, Dustin

Dustin is a leading online based IT partner that offers IT products, and associated services and solutions to businesses, the public sector, and individuals. The co

Läs mer