LOCATION

Stockholm

ARBETSTID

VARAKTIGHET

CONTACT

Tjänsten är tillsatt

Utvecklingschef Mark - Solparker, Solkompaniet

Solkompaniet

Välkommen till Solkompaniet. Koncernen som går i fronten för den svenska solelbranschen. Vi är marknadsledare för storskalig solel och arbetar med projekt som som gör verklig skillnad. Både för solelen som affär och för energisystemet. 

Vi är experter på storskalig solel för svenska förhållanden och är branschledande i Sverige. I över tio år har vi drivit branschen framåt och ändå har resan bara börjat. För att ge solelen sin rättmätiga plats i energimixen bygger vi därför solelparker och till det behöver vi först hitta och utveckla mark. I takt med bolagets- och affärsområdets expansiva planer söker vi nu en driven och resultatinriktad Utvecklingschef som ska komplettera markteamet. Som en del av Solkompaniet kommer du att vara med på en fantastisk tillväxtresa med landets största projekt av solelparker och bland dina kollegor finns branschens främsta experter. Med våra olika förmågor kompletterar vi varandra och brinner för att driva samhället mot en hållbar framtid.

Om rollen

Som Utvecklingschef för affärsområde Mark kommer du att vara en del av att leda, driva och bygga upp expertteamet, som är ett av tre team i affärsområdet. Du ingår i ledningsgruppen för Mark och rapporterar direkt till affärsområdeschef Marcus Dover.
Du får i nuläget personalansvar för nio personer med bred specialistkompetens inom markutveckling, projektering, teknisk markutvärdering, tillstånd och elnätsfrågor och i takt med bolaget snabba tillväxt ska teamet utökas, vilket innebär att ytterligare kompetens ska rekryteras. Affärsområde Mark är relativt nytt och verkar på en snabbt växande marknad och du blir en del av att forma och utveckla strukturer och processer.

Rollens främsta arbetsuppgifter och ansvarsområden:

 • Leda och utveckla expertgruppen för att uppnå företagets målsättningar, vilket primärt är att kvalificera mark, genomföra förstudier och delta i projektutvecklingen.
 • Säkerställa att Solkompaniet har branschledande kompetens och strategier inom elnät, GIS, miljö, geologi och projektering. 
 • Leda och utveckla teamet och individer med personalansvar för nio personer i nuläget.
 • Identifiera och rekrytera in ny kompetens till ditt team.
 • Utveckla effektiva strategier, processer och arbetssätt för att driva affären framåt mot satta mål.
 • Bidra till affärsområde Marks utveckling och delta aktivt i ledningsgruppen.
 • Sätta och följa upp tydliga mål.
 • Omvärldsbevakning kring branschen du verkar i och dess utveckling.

Erfarenhet

 • Relevant akademisk examen.
 • 5+ års arbetslivserfarenhet varav minst 3år som ledare med personalansvar, gärna kopplat till verksamhetsutveckling.
 • Erfarenhet från rekrytering (teamet kommer att växa i närtid).
 • Erfarenhet av att leda ett team av experter (individer med specialistkompetens på högskolenivå).
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Meriterande:  

 • Erfarenhet från projektutveckling inom förnybar energi. 
 • Lett mjukvaruutveckling.      
 • Tidigare erfarenhet som konsult inom strategi/energi.

Om dig

Vi söker dig som vill göra skillnad, både i vardagen och för världen. En affärsmässig och trygg ledare som trivs i en föränderlig miljö där du ständigt förbättrar och driver framåt. Lika snabbt som du identifierar och implementerar smarta arbetssätt kan du omvärdera efter nya förutsättningar.
Du kan prioritera och är van att arbeta med målstyrning. Samtidigt som du är resultatinriktad är du en god lyssnare och vet hur du coachar dina teammedlemmar. Du är en utmärkt relationsbyggare som trivs bäst i nära samarbete med dina kollegor och externa partners. Precis som vi ser du ingen motsättning mellan prestigelöshet och höga ambitioner.

Personliga egenskaper:

 • Målinriktad och resultatdriven.
 • Stark och coachande ledare som trivs i ett team med ambitiösa och driva kollegor.
 • Förmåga att hålla struktur och ordning i en snabb och agil miljö.
 • Hög social förmåga som skapar förtroende och bygger långsiktiga relationer, externt och internt.
 • Strategisk med vilja att även jobba operativt med förmåga att snabbt snappa upp och bygga en helhetsbild kring affären du verkar i.
 • Affärsmässig och analytisk.
 • Proaktiv.

Vad vi erbjuder dig

Affärsområdet Mark har stort fokus inom koncernen och som Utvecklingschef har du en bred påverkan i att bidra till en grönare energiomställning för omvärlden. Under Solkompaniets tak ryms konsultverksamhet, utbildning, grossist, installation och service. Det innebär otaliga synergieffekter för vår affär och stora utvecklingsmöjligheter för dig i en framtidsbransch. Du erbjuds att leda och bygga ett team av Sveriges främsta experter inom solel i en växande bransch där vi är branschledande. Du får dessutom ett gäng kollegor som är kompetenta, engagerade och roliga!

Är du intresserad?

I denna rekrytering samarbetar vi med Capasearch.
Frågor besvaras av rekryteringskonsulterna sofia.puchy@capasearch.se, 070-789 5086 eller linn.wiessner@capasearch.se, 072-353 02 15

Är du den vi söker?

Om du uppfyller kvalifikationerna och är intresserad av tjänsten är du mer än välkommen att söka. Om du har några frågor kan du kontakta våra medarbetare som är ansvariga för denna tjänst.

Tjänsten är tillsatt

Utvecklingschef Mark - Solparker, Solkompaniet

Nästan rätt?

Gå med i vårt nätverk så håller vi kontakten inför framtida uppdrag!

Andra tjänster

Capasearch

Marketing Internship, Capasearch

Söker du praktikplats inom marknadsföring och digital kommunikation? Studerar du en yrkesutbildning eller annan högskoleutbildning och söker LIA/praktik är du varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss.

Läs mer
Solör Bioenergi Fjärrvärme

Controller, Solör Bioenergi Fjärrvärme

Solör söker nu en Controller för att stärka teamet inom affärsområdet Fjärrvärme. I rollen kommer du självständigt arbeta med löpanade analyser av månadsbokslut och nyckeltal inom ramen för koncernens svenska del. Du kommer ha nära dialog med de olika regioncheferna och bolagsekonomerna som är utspridda i hela Sverige.

Läs mer
Dustin

Sustainability Communication Manager, Dustin

Dustin is a leading online based IT partner that offers IT products, and associated services and solutions to businesses, the public sector, and individuals. The co

Läs mer