LOCATION

Stockholm

ARBETSTID

VARAKTIGHET

CONTACT

Tjänsten är tillsatt

VD, Securus

Securus

Vi bygger samarbeten för ett tryggare samhälle

Om Bolaget

Sedan Securus Säkerhet fick ny ägare 2018 har bolaget utvecklats från ett väletablerat lokalt bevakningsbolag till en nationell utmanare till de stora aktörerna i bevakningsbranschen. Bolaget ägs av KB18 Företagsförädling och ingår i affärsområde Säkerhet tillsammans med Larm Assistans Sverige AB och Prosecta AB. En av KB18:s huvudstrategier är att fortsätta att investera i samt utveckla affärsområde Säkerhet. Securus har genomgått en kraftig tillväxt de senaste åren och under 2023 har en ny organisation med regionchefer införts i syfte att möta den nya organisationens expansion både vad gäller geografi och antal medarbetare. Ambitionen är att vara Sveriges bästa arbetsgivare i bevakningsbranschen.

Nu är tiden mogen att rekrytera en ny VD som ska driva bolaget vidare mot nya mål på sin fortsatta expansion, genom att växa med kvalitet och lönsamhet.

Om Rollen

I rollen som VD leder du verksamheten genom andra ledare (regioncheferna). Då Securus ingår i ett affärsområde med andra bolag kommer du att arbeta nära affärsområdeschefen samt övriga VD-kollegor, vilket ger ditt arbete en extra dimension. De senaste åren har bolaget genomgått en dynamisk tillväxt där en regionschefsorganisation har införts med kontor på andra orter än Stockholm. De kortsiktiga utmaningarna ligger i nuläget att konsolidera organisationen, inte minst gränssnittet mellan medarbetare och kund, för att sedan kunna ta nästa steg i bolagets utveckling- och expansionsresa. För att göra det möjligt krävs ett tydligt men prestigelöst ledarskap, organisatorisk förmåga, affärssinne, integritet och en inställning som kan sammanfattas i bolagets värderingar: Vi tempoväxlar, Vi är modiga, Vi är engagerade, Tillsammans är vår styrka. Securus ambition är att på riktigt utmana de stora aktörerna i den svenska bevakningsbranschen och har kommit en bra bit på vägen.

Vi överdriver inte när vi presenterar detta som möjligen säkerhetssveriges mest utmanade och roligaste VD-befattning.

Om Dig

 • Mycket starka ledaregenskaper och dokumenterad förmåga att bygga och utveckla team, med en förståelse för säkerhetsbranschen i sin helhet.
 • Du skapar, kommunicerar och genomför effektiva affärsstrategier.
 • Din drivkraft triggas av att leda och utveckla affären i en verksamhet och bransch i kraftig expansiv tillväxt.
 • Du vet hur du delegerar effektivt och coachar dina medarbetare till gemensam framgång för bolaget.
 • Mål- och resultatorienterad, med hög personlig och professionell integritet.
 • Mycket stark problemlösningsförmåga med erfarenhet av att fatta svåra beslut under press.
 • Mycket god förmåga att bygga och underhålla professionella relationer och kan fatta modiga beslut samt agerar beslutsamt i utmanande situationer.
 • Flexibel och anpassar dig snabbt till förändringar där visst operativt arbete varvas med strategiska beslut.
 • Du är redo att resa både nationellt och i viss mån internationellt efter behov för att träffa medarbetare, kunder, beslutsfattare och övriga prioriterade intressenter.

 Erfarenhet/kompetens

 • Ekonomisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande kunskapsnivå, fördelaktigt med ekonomisk inriktning.
 • Minst 10 års erfarenhet i ledande befattning med erfarenhet av att leda andra chefer.
 • Utmärkta kommunikationsfärdigheter som vet hur du framgångsrikt hanterar kriser och komplexa säkerhetssituationer som dyker upp när du minst anar det i en verksamhet som löper under dygnets alla timmar.
 • Erfarenhet av att framgångsrikt driva förändringsarbete på strategisk såväl som operativ nivå.
 • Erfarenhet från säkerhetsbranschen är meriterande men inte ett krav.

Är du intresserad och kan du vara rätt person för rollen?

I denna rekrytering samarbetar vi med Capasearch.
Frågor besvaras av rekryteringskonsult sofia.puchy@capasearch.se 070-789 50 86

Mer information om Securus och KB18 hittar du på www.securus.se och www.kb18.se

Är du den vi söker?

Om du uppfyller kvalifikationerna och är intresserad av tjänsten är du mer än välkommen att söka. Om du har några frågor kan du kontakta våra medarbetare som är ansvariga för denna tjänst.

Tjänsten är tillsatt

VD, Securus

Nästan rätt?

Gå med i vårt nätverk så håller vi kontakten inför framtida uppdrag!

Andra tjänster

Capasearch

Marketing Internship, Capasearch

Söker du praktikplats inom marknadsföring och digital kommunikation? Studerar du en yrkesutbildning eller annan högskoleutbildning och söker LIA/praktik är du varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss.

Läs mer
Solör Bioenergi Fjärrvärme

Controller, Solör Bioenergi Fjärrvärme

Solör söker nu en Controller för att stärka teamet inom affärsområdet Fjärrvärme. I rollen kommer du självständigt arbeta med löpanade analyser av månadsbokslut och nyckeltal inom ramen för koncernens svenska del. Du kommer ha nära dialog med de olika regioncheferna och bolagsekonomerna som är utspridda i hela Sverige.

Läs mer
Dustin

Sustainability Communication Manager, Dustin

Dustin is a leading online based IT partner that offers IT products, and associated services and solutions to businesses, the public sector, and individuals. The co

Läs mer