LOCATION

Stockholm

ARBETSTID

VARAKTIGHET

CONTACT

Tjänsten är tillsatt

VD, Securus

Securus

Vi bygger samarbeten för ett tryggare samhälle

Om Bolaget

Sedan Securus Säkerhet fick ny ägare 2018 har bolaget utvecklats från ett väletablerat lokalt bevakningsbolag till en nationell utmanare till de stora aktörerna i bevakningsbranschen. Bolaget ägs av KB18 Företagsförädling och ingår i affärsområde Säkerhet tillsammans med Larm Assistans Sverige AB och Prosecta AB. En av KB18:s huvudstrategier är att fortsätta att investera i samt utveckla affärsområde Säkerhet. Securus har genomgått en kraftig tillväxt de senaste åren och under 2023 har en ny organisation med regionchefer införts i syfte att möta den nya organisationens expansion både vad gäller geografi och antal medarbetare. Ambitionen är att vara Sveriges bästa arbetsgivare i bevakningsbranschen.

Nu är tiden mogen att rekrytera en ny VD som ska driva bolaget vidare mot nya mål på sin fortsatta expansion, genom att växa med kvalitet och lönsamhet.

Om Rollen

I rollen som VD leder du verksamheten genom andra ledare (regioncheferna). Då Securus ingår i ett affärsområde med andra bolag kommer du att arbeta nära affärsområdeschefen samt övriga VD-kollegor, vilket ger ditt arbete en extra dimension. De senaste åren har bolaget genomgått en dynamisk tillväxt där en regionschefsorganisation har införts med kontor på andra orter än Stockholm. De kortsiktiga utmaningarna ligger i nuläget att konsolidera organisationen, inte minst gränssnittet mellan medarbetare och kund, för att sedan kunna ta nästa steg i bolagets utveckling- och expansionsresa. För att göra det möjligt krävs ett tydligt men prestigelöst ledarskap, organisatorisk förmåga, affärssinne, integritet och en inställning som kan sammanfattas i bolagets värderingar: Vi tempoväxlar, Vi är modiga, Vi är engagerade, Tillsammans är vår styrka. Securus ambition är att på riktigt utmana de stora aktörerna i den svenska bevakningsbranschen och har kommit en bra bit på vägen.

Vi överdriver inte när vi presenterar detta som möjligen säkerhetssveriges mest utmanade och roligaste VD-befattning.

Om Dig

 • Mycket starka ledaregenskaper och dokumenterad förmåga att bygga och utveckla team, med en förståelse för säkerhetsbranschen i sin helhet.
 • Du skapar, kommunicerar och genomför effektiva affärsstrategier.
 • Din drivkraft triggas av att leda och utveckla affären i en verksamhet och bransch i kraftig expansiv tillväxt.
 • Du vet hur du delegerar effektivt och coachar dina medarbetare till gemensam framgång för bolaget.
 • Mål- och resultatorienterad, med hög personlig och professionell integritet.
 • Mycket stark problemlösningsförmåga med erfarenhet av att fatta svåra beslut under press.
 • Mycket god förmåga att bygga och underhålla professionella relationer och kan fatta modiga beslut samt agerar beslutsamt i utmanande situationer.
 • Flexibel och anpassar dig snabbt till förändringar där visst operativt arbete varvas med strategiska beslut.
 • Du är redo att resa både nationellt och i viss mån internationellt efter behov för att träffa medarbetare, kunder, beslutsfattare och övriga prioriterade intressenter.

 Erfarenhet/kompetens

 • Ekonomisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande kunskapsnivå, fördelaktigt med ekonomisk inriktning.
 • Minst 10 års erfarenhet i ledande befattning med erfarenhet av att leda andra chefer.
 • Utmärkta kommunikationsfärdigheter som vet hur du framgångsrikt hanterar kriser och komplexa säkerhetssituationer som dyker upp när du minst anar det i en verksamhet som löper under dygnets alla timmar.
 • Erfarenhet av att framgångsrikt driva förändringsarbete på strategisk såväl som operativ nivå.
 • Erfarenhet från säkerhetsbranschen är meriterande men inte ett krav.

Är du intresserad och kan du vara rätt person för rollen?

I denna rekrytering samarbetar vi med Capasearch.
Frågor besvaras av rekryteringskonsult sofia.puchy@capasearch.se 070-789 50 86

Mer information om Securus och KB18 hittar du på www.securus.se och www.kb18.se

Är du den vi söker?

Om du uppfyller kvalifikationerna och är intresserad av tjänsten är du mer än välkommen att söka. Om du har några frågor kan du kontakta våra medarbetare som är ansvariga för denna tjänst.

Tjänsten är tillsatt

VD, Securus

Nästan rätt?

Gå med i vårt nätverk så håller vi kontakten inför framtida uppdrag!

Andra tjänster

Dustin

Head of HR Operations, Dustin

Join Dustin as Head of HR Operations and lead a dynamic team in a forward-thinking, inclusive culture. Drive global HR strategies, ensure compliance, and support or

Läs mer
Boo Energi

Digital Marketing Manager, Boo Energi

Boo Energi - hållbara energilösningar, där innovation möter tradition. Boo Energi grundades 1920 som ett lokalt energibolag med ansvar för utveckling och underhåll

Läs mer
Indutrade AB

Business Area Head of People, Indutrade AB

Har du gedigen erfarenhet och en stark drivkraft för att leda HR-frågor och att forma en HR-strategisk agenda? Då kan rollen som Head of People för ett av Indutrade

Läs mer