LOCATION

Stockholm

ARBETSTID

100 %

VARAKTIGHET

CONTACT

Lina Svensson

Tjänsten är tillsatt

Webbansvarig, SOS Barnbyar

SOS Barnbyar

SOS Barnbyar arbetar världen över för alla barns rätt till en trygg uppväxt. Som medarbetare hos oss är du med och förändrar liv. SOS Barnbyar Sverige har idag ca 60 anställda. Som en del i en global federation bedriver SOS Barnbyar arbete i 138 länder i nära samarbete med myndigheter, lokalsamhälle och partners. SOS Barnbyar är en av världens största barnrättsorganisationer och med utgångspunkt i FN:s barnkonvention och UN guidelines for the Alternative Care of Children söker vi ständigt nya och innovativa lösningar för att säkra fler barns framtid. Vi ger barn och unga förutsättningar att forma sitt liv och bidra till en hållbar framtid för sig själva och sina samhällen. Vi arbetar förebyggande för att familjer inte ska splittras och vi ger barn utan omsorg en ny familj. Genom samarbeten med lokala aktörer ges barn tillgång till utbildning och hälsovård och vi påverkar beslutsfattare att sätta barnets bästa i fokus. Vårt mål är att inget barn växer upp ensamt utan med nära relationer så att de kan bli sitt starkaste jag.

Vi söker nu en webbansvarig som är en lika bekväm kravställare som projektledare.

I rollen kommer du agera produktägare för webben och ha ett övergripande ansvar för funktionalitet, innehåll, viss utveckling och förbättring av webbplatsen. Du kommer att testa, utveckla och analysera nya funktioner tillsammans med utvecklare och sätta upp arbetssätt som skapar en bättre upplevelse och konvertering. Du behöver ha en förståelse för och erfarenhet av att kravställa på såväl utveckling som innehållstrategi.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Strategiskt arbeta med hemsidans utveckling baserat på data, SEO/SEM och konvertering mot uppsatta mål.
  • Proaktivt hitta och implementera nya sätt att förbättra användarupplevelse och öka insamling på hemsidan.
  • Koordinera projektinsatser och kommunicera med intressenter.
  • Vara drivande i förändringar och förbättringar av webben.
  • Huvudansvarig för innehåll på webben. Se till att kampanjer och information är uppdaterat.
  • Agera kravställare internt och externt mot byråer samt löpande utveckling och förvaltning.
  • Hålla koll på trender inom webbutveckling.

Webbansvarig är en omarbetad roll som kommer ingå i marknadsavdelningen. Arbetet är självständigt men kommer att ske i nära kontakt med digital marknadsföring, analytiker, förvaltare inom vår AU&Tech-enhet samt viss extern webbutveckling.

Rollen som webbansvarig är lokaliserad på vårt kontor i Stockholm och rapporterar till vår marknads- och kommunikationschef.

Anonymiserad ansökningsprocess

Mångfald är ett självklart och naturligt inslag i vår verksamhet och vår rekryteringsprocess genomsyras av det arbetet. Därav kommer Capasearch, som vi samarbetar med i denna rekrytering, att presentera alla kandidater helt anonymiserat till oss – utan namn, kön eller ålder.

Frågor besvaras av rekryteringskonsulten Lina Svensson (lina.svensson@capasearch.se), 073-053 78 21.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, med inledande provanställning på sex månader. Vi arbetar med löpande urval så välkommen med din ansökan redan idag.

Personliga egenskaper

Som person är du ambitiös och handlingskraftig. Du tar tag i saker och har en förmåga att arbeta självständigt men är samtidigt en prestigelös lagspelare.  Genom din relationskapande och kommunikativa sida är nätverkande en naturlig del av din vardag. Du bör också, likt oss, gilla att arbeta värderingdrivet.

Krav på erfarenhet

Vi söker dig som har en akademisk utbildning alternativt relevant YH- utbildning och några års erfarenhet av arbetet som webbansvarig. Du har tidigare kravställt på webbutveckling och har ett öga för färg och form samt erfarenhet av UX/UI, enhög digital kompetens och tidigare erfarenhet av arbete i Wordpress eller annat CMS.

Varför SOS Barnbyar?

Om du likt oss brinner för barns rättigheter och vill vara med och bidra är SOS Barnbyar troligtvis rätt arbetsplats för dig. För oss är det viktigt att du som kollega känner dig trygg i våra värderingar – nytänkande, möjliggörare och effektskapande. Med det menar vi att vi tänker utanför boxen, går från ord till handling, och skapar största möjliga effekt för att nå vår målbild – att säkerställa att så många barn, unga vuxna och familjer som möjligt i utsatta situationer i Sverige och internationellt, är självförsörjande, utbildade och integrerade i det lokala samhälle

Är du den vi söker?

Om du uppfyller kvalifikationerna och är intresserad av tjänsten är du mer än välkommen att söka. Om du har några frågor kan du kontakta våra medarbetare som är ansvariga för denna tjänst.

Tjänsten är tillsatt

Webbansvarig, SOS Barnbyar

Nästan rätt?

Gå med i vårt nätverk så håller vi kontakten inför framtida uppdrag!

Andra tjänster

Dustin

Head of HR Operations, Dustin

Join Dustin as Head of HR Operations and lead a dynamic team in a forward-thinking, inclusive culture. Drive global HR strategies, ensure compliance, and support or

Läs mer
Boo Energi

Digital Marketing Manager, Boo Energi

Boo Energi - hållbara energilösningar, där innovation möter tradition. Boo Energi grundades 1920 som ett lokalt energibolag med ansvar för utveckling och underhåll

Läs mer
Indutrade AB

Business Area Head of People, Indutrade AB

Har du gedigen erfarenhet och en stark drivkraft för att leda HR-frågor och att forma en HR-strategisk agenda? Då kan rollen som Head of People för ett av Indutrade

Läs mer