CHEFSREKRYTERING

Nordic Finance

Verdaneägda Nordic Finance är branschledande inom företagsfinansiering i Sverige och utmanar de traditionella bankerna genom ett innovativt och modernt sätt lösa leasingfinansiering. Nordic Finance fokus ligger på flexibilitet, snabbhet och att ta hänsyn till kunders unika förutsättningar. De bistår små och medelstora företag med allt från mer komplexa finansieringar till större volymer av finansiell leasing eller hyresavtal.

Vad Nordic Finance sökte

Pålitlig samarbetspartner för expansion.

Ny process-stark COO för att strategiskt stötta bolagets tillväxtresa.

Head of IT för att bygga upp och säkerställa en stabil och modern IT-miljö.

Sammanfattning av samarbetet

Genom vår erfarenhet av att rekrytera ledare inom verksamhetsutveckling och IT definierade vi tydligt de profiler som Nordic Finance var i behov av. Vårt fokus har inte bara varit att uppfylla kompetenskraven utan att hitta kandidater som passar väl in i företagskulturen.

Nordic Finance var modiga och vågade låta oss utmana dem med profiler som inte helt passade in i ramen för rollen eftersom de la stor vikt vid personlighet och drivkraft, än bara erfarenhet. När vi har möjlighet att utmana kommer vi allra bäst till vår rätt och resultaten blir oftast så mycket bättre.

Resultatet blev en stark matchning där de valda individerna inte bara har nödvändig expertis utan också delar och stärker företagets värderingar. Denna kombination av expertis och kulturell anpassning ligger till grund för ett framgångsrikt samarbete med Nordic Finance.

Sammanfattning av uppdraget

I uppdraget att hitta Nordic Finance’s nya COO var det viktigt att vi kunde säkra upp kompetenserna som bolaget var i behov av för att förstärka sin ledningsgrupp. I uppdraget låg fokus på att hitta en kandidat med ledarskapserfarenhet och ett strategiskt tankesätt. En person med erfarenhet av att ha arbetat med kreditrisker, AML och hur företag kan ta smartare riskbeslut.

Head of IT var en ny roll i bolaget där vårt uppdrag låg på att hitta en person som kunde ta det yttersta ansvaret över att det finns en stabil och modern IT- miljö. I rollen ligger ansvaret i att forma och hitta effektiviseringar gällande vilket arbetssätt som är mest lönsamt för Nordic Finance att jobba utifrån framåt, genom att driva automatiseringen samarbeta med RPA och AI.

”Vi har samarbetat med Capasearch i våra rekryteringar för COO och Head of IT. Capasearch har verkligen visat hur en proffsig och snabb rekryteringsprocess ska gå till! Vi är mer än nöjda med våra nya medarbetare som kommer hjälpa till att göra Nordic Finance ännu bättre.”

Hanna Blomqvist- CFO, Nordic Finanace

Kontakta oss om caset eller vid andra frågor

Julia Holmén

Sr Executive Search Consultant
julia.holmen@capasearch.se0707-58 16 87

Vilken tjänst vill du
rekrytera till?

Till vårt erbjudande

Andra kundcase

FLERTA TILLSATTA ROLLER

Familjens Jurist

”Capasearch och Familjens Jurist bygger varandras värde och i rekryteringsprocessen är Capasearch en förlängning av oss och en viktig del av vårt varumärke.”

Victoria Thore, Familjens jurist

CHEFSREKRYTERING

LRF Samköp

”Vi har jobbat med Capasearch i ett flertal rekryteringar. De har ett stort engagemang, de involverar och jobbar nära oss som kunder. De har också en gedigen process som säkras upp i alla led med bra och snabb återkoppling.”

Mårten Nilsson VD, LFR Samköps