ARBETSORT

Stockholm

ARBETSTID

VARAKTIGHET

KONTAKTPERSONER

Nordic Procurement Manager, IVC Evidensia

IVC Evidensia

Vill du arbeta i en operativ, med också strategisk, nordisk roll inom inköp i ett av Sveriges snabbast växande bolag? IVC Evidensia är Europas ledande leverantör av veterinärvård baserad i 19 länder. Gruppens ambition är att tillhandahålla djursjukvård i världsklass och vara Europas mest attraktiva arbetsgivare inom djursjukvård. Tillsammans arbetar bolaget för att driva den veterinärmedicinska utvecklingen framåt, för djurens bästa varje dag. Just nu letar vi efter en Nordic Procurement Manager som ska vara med och utveckla bolagets leverantörssamarbeten till nästa nivå.


Om bolaget

IVC Evidensia är idag Europas ledande leverantör av veterinärvård baserad i 19 länder. Bolaget grundades 2011 i Sverige och är idag en global koncern med runt 30.000 anställda. Evidensia har mer än 2600 djursjukhus och kliniker i de flesta av Europas länder samt Kanada. Det internationella huvudkontoret är baserat i UK och det svenska kontoret på Gärdet i Stockholm. Bolaget befinner sig i en snabb tillväxtfas och behöver i takt med bolagets utveckling förstärka teamet inom Procurement.

Om rollen

Den centrala inköpsfunktionen på gruppnivå har till uppgift att skapa värde genom att säkerställa en effektiv inköpsprocess och ett framgångsrikt leverantörssamarbete med hög genomslagskraft i hela gruppen. Gruppen växer ständigt med nya enheter, marknader och kanaler och inköp arbetar för att erbjuda rätt leverantörer, produkter och leveransförmåga.

Vi letar nu efter en Nordic Procurement Manager som ska arbeta operativt såväl som strategiskt med att stötta affären kring upphandlingar inom samtliga kategorier i Norden. Du förväntas stötta berörda inom organisationen, såsom ledning och klinikchefer, genom råd kring indirekta upphandlingskontrakt samt rekommendationer kring leverantörer och avtal. Arbetet kräver att du har erfarenhet från att ha arbetat i en internationell kultur och att du vill jobba i en dynamisk och snabbt föränderlig miljö där du är en del av att sätta strukturer allt eftersom organisationen formas. Det krävs också förståelse för vad som krävs för att bolaget ska nå sina långsiktiga mål. I rollen rapporterar du till, och jobbar i tätt samarbete med gruppens inköpschef. Resor kan förekomma i rollen för att besöka stakeholders samt kliniker runtom i Norden.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter:

 • Att självständigt driva upphandlingar och kostnadsreduceringar inom dina kategorier i de nordiska länderna, med fokus på SE.
 • Att upprätthålla och underhålla långsiktiga kund- och leverantörsrelationer, befintliga och nya.
 • Att säkerställa att avtal implementeras och därefter löpande följa upp.
 • Att agera som stöd i organisationen, inklusive klinikchefer och ledning i frågor gällande inköp och indirekta upphandlingskontrakt.
 • Att löpande övervaka och hantera kostnadsanalyser med fokus att minska driftskostnader och säkerställa tillgänglighet och bibehållen kvalitet.
 • Att vara en del av bolagets affärsutveckling i bemärkelsen att identifiera och utveckla nya potentiella leverantörer och affärsmöjligheter inom indirect procurement samt vara en del av det globala inköpsteamet och där dela erfarenheter och best practice.
 • Stakeholder Management, internt och externt.

Krav på erfarenhet:

 •  Relevant akademisk utbildning.
 • Minst 3 års arbetslivserfarenhet från affärsområdesansvar, upphandling, inköp och utveckling av leverantörssamarbeten i en liknande internationell miljö.
 • Flytande svenska och engelska i tal och språk.
 • Mycket god förhandlingsvana.
 • Erfarenhet från att ha arbetat i (och ha förståelse för) en matrisorganisation.
 • Mycket goda kunskaper i Excel och Powerpoint.

Meriterande:

 • Om du kan flytande tyska i tal och skrift är det en bonus.
 • Erfarenhet av Power BI

Personliga egenskaper

 • Ambitiös och driven.
 • Entreprenöriell med skarpt affärssinne.
 • Säljande personlighet.
 • God förmåga att dra faktabaserade slutsatser utifrån analyser.
 • Drivs av att hitta och skapa nya affärer.
 • God människokännare och kommunikatör.
 • Strukturerad som håller utlovade deadlines.
 • Mycket god förmåga att skapa och bygga långsiktiga relationer.
 • Prestigelös lagspelare
 • Leverera god kvalitet i ett högt tempo
 • Utmärkt förmåga att förmedla och presentera komplex information på ett insäljande och lättförståeligt sätt.

Frågor besvaras av rekryteringskonsulterna

sofia.puchy@capasearch.se 070-789 5086 eller andres.silvera@capaserch.se 073-5780404 eller jose.chaves@capasearch.se 073-088 0482

Är du den vi söker?

Om du uppfyller kvalifikationerna och är intresserad av tjänsten är du mer än välkommen att söka. Om du har några frågor kan du kontakta våra medarbetare som är ansvariga för denna tjänst.

Nordic Procurement Manager, IVC Evidensia

Nästan rätt?

Gå med i vårt nätverk så håller vi kontakten inför framtida uppdrag!

Andra tjänster

SOS barnbyar

Driftansvarig, SOS barnbyar

SOS Barnbyar arbetar världen över för alla barns rätt till en trygg uppväxt. Som medarbetare hos oss är du med och förändrar liv. SOS Barnbyar Sverige har idag ca 60 anställda. Som en del i en global federation bedriver SOS Barnbyar arbete i 136 länder i nära samarbete med myndigheter, lokalsamhälle och partners. SOS Barnbyar är en av världens största barnrättsorganisationer och med utgångspunkt i FN:s Barnkonvention och UN Guidelines for the Alternative Care of Children söker vi ständigt nya och innovativa lösningar för att säkra fler barns framtid. Vi ger barn och unga förutsättningar att forma sitt liv och bidra till en hållbar framtid för sig själva och sina samhällen. Vi arbetar förebyggande för att familjer inte ska splittras och vi ger barn utan omsorg en ny familj. Genom samarbeten med lokala aktörer ges barn tillgång till utbildning och hälsovård och vi påverkar beslutsfattare att sätta barnets bästa i fokus. Vårt mål är att inget barn växer upp ensamt utan med nära relationer så att de kan bli sitt starkaste jag.

Läs mer
SOS barnbyar

Webbansvarig, SOS barnbyar

SOS Barnbyar arbetar världen över för alla barns rätt till en trygg uppväxt. Som medarbetare hos oss är du med och förändrar liv. SOS Barnbyar Sverige har idag ca 60 anställda. Som en del i en global federation bedriver SOS Barnbyar arbete i 136 länder i nära samarbete med myndigheter, lokalsamhälle och partners.

Läs mer
OXX AB

Head of Marketing, OXX AB

Oxx is a fund manager based in London and Stockholm which invests in Europe’s most promising B2B SaaS companies. Founded in 2017, we now have a team of twelve and have invested in ten exciting and fast-growing companies.

Läs mer