ARBETSORT

Stockholm

ARBETSTID

VARAKTIGHET

CONTACT

Head of Service Delivery, MTRX

MTRX

Vill du verka för att forma framtidens moderna tågresande? Här har du möjlighet att kliva på en ledande roll i ett bolag som gör tågbranschen snabbare, smidigare - och härligare!

Om bolaget

MTRX är ett modernt tågbolag som sedan 2015 trafikerar tågsträckan från Stockholm till Göteborg med sina snabbtåg. (Under sommarhalvåret förlänger man sträckan ner till Båstad). Sedan starten har MTRX, enligt Svenskt Kvalitetsindex, Sveriges nöjdaste tågresenärer och har även varit punktligast på sträckan Stockholm-Göteborg under 2017 - 2021. Med sina tåg erbjuder MTRX smidiga resor för medvetna resenärer som söker ett tryggt, smart och personligt resande i arbetet eller privat. Huvudkontoret i Stockholm City präglas av en prestigelös kultur med höga ambitioner. Bolaget är en del av MTR Nordic Group, som i sin tur ingår i den globala koncernen MTR Corporation, ett av de ledande tågbolagen i världen.

Om rollen

I rollen som Head of Service Delivery innehar du en nyckelroll kring MTRX leverans till sina slutkunder, tågresenärerna, då du har det övergripande ansvaret för trafikleverans, information och försäljning ombord på tågen. För att lyckas i rollen är du en service-minded people person i kombination med en trygg, tydlig och coachande ledare. Samtidigt som du är kreativ och lösningsorienterad förstår du vikten av strukturer och processer i en verksamhet i ständig utveckling och förändring. I rollen strävar du efter att uppnå högsta möjliga nivå kopplat till dina ansvarsområden kundnöjdhet, försäljning ombord på tågen, trafikinformation, trafiksäkerhet, punktlighet, engagerade medarbetare och lönsamhet. Du har personalansvar för två direktrapporterande chefer och två instruktörer med runt nittio personer i avdelningen, vilket innefattar platscheferna för Stockholm, Göteborg samt lokförare och servicevärdar. Du är en del av ledningsgruppen och rapporterar till VD.

Krav på erfarenhet/kompetens

 • Minst 8 års yrkeserfarenhet varav 5+ år i en ledande operativ roll för stora medarbetargrupper.
 • Haft PnL ansvar eller motsvarande (Resultatansvar)
 • Svenska och engelska flytande i tal och skrift
 • Akademisk utbildning eller motsvarande

Personliga egenskaper

 • Kreativ och nytänkande men förstår vikten av tydliga rutiner, strukturer och processer
 • Prestigelös och vänlig som person som trivs i ett team med drivna och ambitiösa medarbetare
 • ”kavla upp ärmarna” attityd som trivs i en verksamhet som aldrig sover (tågen rullar 24/7)
 • Operativt stark i kombination med strategisk höjd
 • Coachande och stöttande som ledare.
 • Får energi av att interagera med andra och har stort kundfokus
 • Kommunikativ i tal och skrift

Positionen som Head of Service Delivery erbjuder en ambitiös individ ett utmärkt tillfälle att tillsammans med ett engagerat team säkra och utveckla den höga nivå som MTRX levererar. Rätt person trivs med att vara del av någonting större och uppskattar förmånen att vara med om att utveckla och lyfta Sveriges tågtrafik med hjälp av miljövänliga transporter.

Är du den vi söker?

Om du uppfyller kvalifikationerna och är intresserad av tjänsten är du mer än välkommen att söka. Om du har några frågor kan du kontakta våra medarbetare som är ansvariga för denna tjänst.

Head of Service Delivery, MTRX

Nästan rätt?

Gå med i vårt nätverk så håller vi kontakten inför framtida uppdrag!

Andra tjänster

Embracer Group

Group Accountant, Embracer Group

Embracer Group söker nu ytterligare en person till finansteamet i Karlstad. Teamet är indelat i tre ben; financial control, business control och onboarding där du kommer ingå i financial control delen.

Läs mer
IVC Evidensia

Business Developer, IVC Evidensia

Vill du arbeta i ett av Sveriges snabbast växande bolag? IVC Evidensia är Europas ledande leverantör av veterinärvård baserad i 20 länder. Bolagets ambition är att tillhandahålla djursjukvård i världsklass och vara Europas mest attraktiva arbetsgivare inom djursjukvård.

Läs mer
Capasearch

Search Consultant, Capasearch

Just nu växer vi och vill utvecklas tillsammans med andra affärsdrivna, nyfikna och härliga människor som precis som vi alltid gör det lilla extra värdeskapande för kunder och kandidater. Vi är ute efter dig som vill vara i en roll där både ditt skarpa affärssinne och dina sociala förmågor kommer till sin rätt!

Läs mer