Rekrytering mellanchef

En person på mellanchefsnivå ska, utöver ledarskapsförmåga, även ha förmågan att leda sina medarbetare i rätt riktning – även om riktningen bestämts av någon annan. Detta ställer krav på att kunna anpassa sig och leda autentiskt. Vidare behöver mellanchefen passa in på såväl individnivå som team- och verksamhetsnivå. Allt detta säkerställer vi under rekryteringsprocessen.

Vad som brukar ingå vid en rekrytering när du samarbetar med Capasearch:

  • Framställning av kravprofil
  • Kartläggning och search
  • Telefonintervjuer
  • Halvtidsavstämning
  • Djupintervjuer
  • Tester 
  • Kandidatpresentationer
  • Referenstagning

Vilka kompetenser behöver er nästa mellanchef ha? 

Vi menar att ledarskap är den enskilt viktigaste kompetensen hos en chef, oavsett nivå. I tillägg till detta ska en mellanchef även besitta förmågan att leda sina medarbetare i en riktning som har beslutats av någon annan. Det ställer krav, inte bara på ledaregenskaper, utan också på förmågan att vara anpassningsbar och leda på ett sätt som är autentiskt och bygger förtroende, trots att riktningen inte stakats ut av en själv.

Vår erfarenhet, bredd och spets säkerställer en träffsäker rekrytering av er nästa mellanchef. En självklarhet för oss i varje uppdrag är att noga kartlägga behoven både på individnivå, teamnivå och verksamhetsnivå och på så sätt säkerställa att personen ni anställer kommer att tillföra det värde ni behöver. I bästa fall, även mer därtill.

Är ni i behov av en mellanchef eller en annan nyckelperson till er organisation? Vi på Capasearch hjälper mer än gärna till.

Lär känna oss genom våra kunder

"Vi har valt att jobba med Capasearch i rekryteringar av chefer och andra nyckelpositioner. Engagemanget, närvaron och proffsigheten märks genom hela processen. Att de jobbar branschöverskridande och har inblick i många olika branscher gör att de kan utmana oss både med affärsmässig kompetens när vi sätter profilbeskrivningen och med kandidater vi annars inte hittat på egen hand. De är att verkligen måna om och tar sig tid att lära känna oss som kund för att på så sätt göra långsiktigt bra rekryteringar."

Madeleine Celander, HR-chef Nordics, Dustin

Kontakta oss

Tack för ditt mail! Vi återkommer så fort vi kan
Oj, något gick fel. Försök igen eller maila info@capasearch.se

Lina Svensson

Head of Sr Search Consultants
0730-53-78-21

Sofia Puchy

Sr Executive Search Consultant
sofia.puchy@capasearch.se0707-89 50 86

Intresserad av våra andra erbjudanden?

Andra kundcase

FLERA TILLSATTA ROLLER

Ett långsiktigt samarbete med Solkompaniet

I sin ambition att påskynda energiomställningen anlitade Solkompaniet oss för att bygga upp helt nya affärsområden i bolaget.

CHEFSREKRYTERING

CFO samt CMO till SaaS-bolaget Stratsys

I sin tillväxtresa valde Stratsys oss som partner för ett par nyckelrekryteringar till ledningsgruppen.