Chefsrekrytering

Capasearch arbetar med chefsrekrytering för alla typer av ledarroller. Vi menar att ledarskap är den enskilt viktigaste kompetensen hos en chef – därför lägger vi stor vikt vid ledaregenskaperna och potentialen hos en person när vi rekryterar. Vi erbjuder hjälp med chefsrekrytering i hela Norden, även om merparten av våra kunder befinner sig i Sverige. Tack vare ett omfattande nätverk, som vi har byggt upp under många år, har vi möjlighet att komma i kontakt med rätt personer oavsett var de befinner sig.

3 avgörande faktorer för en lyckad chefsrekrytering, enligt Capasearch

 • Engagemang – gentemot kunden, bolaget och de uppsatta målen
 • Lyhördhet – för kunden såväl som för kandidaterna
 • En gedigen process – för att säkerställa rätt person och kompetens för rollen

Vi hjälper er att rekrytera er nästa chef

Bland våra kunder som vill ha hjälp med att rekrytera chef, finns allt från start-ups, scale-ups till stora etablerade företag. Det de ofta har gemensamt, är att de efterlyser en samarbetspartner i sin rekrytering, snarare än en leverantör – någon som tar sig tid att lära känna och förstå verksamheten, för att på så sätt kunna hitta och presentera de allra bäst lämpade kandidaterna. En partner som tycker att det är lika viktigt som de själva, att resultatet blir riktigt bra. 

Där kommer vi in i bilden. Vi är inte rädda för att ställa frågor, utmana och vara lite besvärliga. Hellre en fråga för mycket, än en för lite.

Vi vet också att kandidatmarknaden är tuff. Kompetensen är eftertraktad och många slåss om samma talang. Därför ingår i vårt uppdrag att hjälpa dig som kund att våga tänka större och utanför givna ramar, men också att skapa den storytelling kring er som bolag och det givna uppdraget som gör att vi kan fånga de mest eftertraktade talangerna. 

Vi har lång erfarenhet av chefsrekrytering, ett gediget nätverk av kandidater, och är envisa som få. Vi ger oss inte förrän samtliga parter i processen är nöjda.

Lär känna oss genom våra kunder

"Capasearch agerar alltid med en stor professionalism – dom skapar sig snabbt en bild av vilka behov vi har och driver oss med stort engagemang genom hela processen. Dom bidrar i analyser och diskussioner både gällande kompetens hos kandidater såväl som framtida styrkor och utmaningar. Seriösa och samtidigt lätta att skapa en lättsam och givande relation till. 5/5!”

Malin Marken, HR-chef, SOS Barnbyar

Kontakta oss

Tack för ditt mail! Vi återkommer så fort vi kan
Oj, något gick fel. Försök igen eller maila info@capasearch.se

Sara Heimer

Co-founder/Sr Executive Search Consultant
sara.heimer@capasearch.se0722-34 53 19

Detta ingår när du anlitar oss för chefsrekrytering

 • Framställning av kravprofil
 • Kartläggning och search
 • Telefonintervjuer
 • Halvtidsavstämning
 • Djupintervjuer
 • Kandidatpresentationer
 • Tester (oftast)
 • Bakgrundskontroll (ibland)
 • Referenstagning

Så här jobbar vi med chefsrekrytering

Vi har arbetat fram en gedigen process för chefsrekrytering, som vi använder oss av både i befintligt nätverk och i flera andra kanaler. Processen omfattar search såväl som headhunting. Men vi vet också att lyhördhet och flexibilitet är viktigt – inte minst vid en chefsrekrytering. Därför är vi måna om att ha en tät dialog med dig som kund längs hela processen, för att kunna fånga upp eventuella behov av anpassningar.

Som kund är du garanterad att vi levererar det antal kvalificerade kandidater som vi har kommit överens om, inom överenskommen tid. 

En genomsnittlig chefsrekrytering tar 8 till 10 veckor, från det att kontakten har inletts till att kandidaten har skrivit på sitt anställningsavtal.

Intresserad av våra andra erbjudanden?

Andra kundcase

FLERA TILLSATTA ROLLER

Ett långsiktigt samarbete med Solkompaniet

I sin ambition att påskynda energiomställningen anlitade Solkompaniet oss för att bygga upp helt nya affärsområden i bolaget.

CHEFSREKRYTERING

CFO samt CMO till SaaS-bolaget Stratsys

I sin tillväxtresa valde Stratsys oss som partner för ett par nyckelrekryteringar till ledningsgruppen.